Venäjällä otettiin taas kiinni Navalnyin kannattajia – aikoivat osoittaa mieltään vaalipäivänä

0

Venäjällä poliisi on ottanut kiinni kymmeniä oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin kannattajia, kertoo mielenosoituksia seuraava OVD Info -ryhmä.
Venäjällä äänestetään tänään paikallisvaaleissa. Navalnyi on kehottanut kannattajiaan osoittamaan mieltään eläkeiän korotuksia vastaan vaalipäivänä. Oppositiojohtaja itse istuu kuukauden pituista vankilatuomiota aiemmista mielenosoituksista.
OVD Infon mukaan viitisenkymmentä Navalnyin kannattajaa pidätettiin jo ennen mielenosoitusten alkamista. Protesteja odotetaan tänään muun muassa Moskovassa ja Pietarissa.
Suunniteltu eläkeuudistus on herättänyt Venäjällä harvinaisen laajaa suuttumusta presidentti Vladimir Putinia kohtaan. Uudistuksen mukaan naisten eläkeikä nostetaan 55 vuodesta 60 vuoteen ja miesten eläkeikä 60 vuodesta 65 vuoteen.
– 18 vuoden ajan Putin hallituksineen on varastanut budjetistamme ja haaskannut rahat merkityksettömiin projekteihin. Nyt hallituksen rahat ovat loppu, ja sen pitää varastaa eläkeläisiltä pärjätäkseen, Navalnyin kannattajat kirjoittivat sosiaalisessa mediassa.
Valtapuolue Yhtenäisen Venäjän ehdokkaiden odotetaan hallitsevan aluevaaleja. Vaaleista merkittävimmät käydään Moskovassa, jossa valitaan kaupungille pormestari. Vakavasti otettavia oppositioehdokkaita ei päästetty ehdolle, joten istuva pormestari Sergei Sobjanin voittaa vaaleissa jatkokauden varmasti.

STT

Kuvat: