Veturitalli täynnä väriä ja tunnetta: Nanna Suden teokset räiskyvät ja puhuttelevat eri moodeissa

1
Taidemaalari Nanna Susi ja taulu nimeltä My Maria (2011). Susi kertoo, että nimen taululle on antanut itse asiassa muuan lämminverihevonen.

Suomen menestyneimpiin kuuluvan nykytaiteiijan Nanna Suden näyttely Nanna Susi In the Moods avautuu tänään Salon taidemuseo Veturitallissa. Suden työt ovat täynnä värejä, energiaa ja tunnetiloja. Nanna Susi on tuottelias taiteilija: sen voi todeta siitäkin, että näyttelyn 70:stä taulusta liki puolet on maalattu vuoden 2016 jälkeen ja tämän vuoden teoksia on Veturitallin seinillä peräti seitsemäntoista.
Taidemaalari Nanna Suden ensimmäinen retrospektiivinen näyttely näyttää värien ja tunteiden ilotulituksen ohella siitä, miten aika muuttaa lahjakkaan taiteilijan aiheistoja, teemoja, värimaailmaa sekä tietoisuuden taustalla vaikuttavaa näkemystä maailmasta.
– Yli viisikymppinen näkee maailman eri tavalla kuin parikymppinen. Voi nähdä, miten työt ovat muuttuneet. Näyttelyssä on oma psykologinen polkunsa, jonka toivon myös kävijöiden löytävän, vuonna 1967 syntynyt Susi sanoo.
Nanna Susi on yksi Suomen menestyneimmistä nykytaidemaalareista. Yleisön tietoisuuteen Vääksystä kotoisin oleva taiteilija nousi vuonna 2000, jolloin hänet valittiin vuoden nuoreksi taiteilijaksi.

Lue 29.9.2018 lisää

marco

Toisessa jutussa kerrottiin, että Veturitallia pitää laajentaa, kun siellä nykyään puuhastellaan sitä sun tätä. Voitaisiinko kuitenkin keskittyä pääasiaan ja jättää rahamenot toiseen, parempaan aikaan, jos Saloon joskus sellainen koittaa.