Yhdistysvoimaa – jopa yällä

0
Salon iltatorikesä päättyi torstaina tangokuninkaallisten esiintymiseen, mutta Taiteiden Yä tuo eloa vielä ensi viikon torstai-iltaan.

Ensi torstaina Salossa järjestetään tauon jälkeen Taiteiden yö -tyylinen kulttuuritapahtuma. Uusien aktiivien käsissä tapahtumaillan nimi on taipunut muotoon Taiteiden Yä.
Yä tarjoaa muun muassa lukuisia teatteriesityksiä, artisteja, katutaidetta, yhteisöllinen jättipiknikin ja pop up -ravintoloita.
Taiteiden Yän taustalla on EtnoSalo ry. Yhdistyksen oman määritelmän mukaan sen pääasiallisena tarkoituksena on ylläpitää ja tukea paikallista monikulttuurisuutta musiikin, taiteen ja muun kulttuuritoiminnan kautta, edistää kansalaisten omaehtoista kulttuuriharrastusta sekä uudistaa ja kehittää kansalaisten kulttuurikäsitystä.
EtnoSalon kirittäminä liki 50 kulttuuritoimijaa on lähtenyt mukaan Taiteiden Yän tekemiseen.

Yhdistystoimijoiden merkitys yhteiskunnalle on valtava. Tilastokeskuksen kuluneella viikolla julkaisemien lukujen mukaan yli puolet kymmenen vuotta täyttäneistä suomalaisista osallistuu yhdistystoimintaan.
Moni asia jäisi hoitamatta, treeni tekemättä, kulttuuri kokematta ja ihminen kohtaamatta ilman vapaaehtoisten arvokasta työtä.
Yhdistysten tekemä työ perustuu suurimmaksi osaksi aktiivijäsenten vapaaehtoisuuteen. Kun yhdistysihminen lähtee yötöihin, hän ei pohdi iltalisiä. Tärkeää on yhteinen tavoite.

Taiteiden Yä jatkaa Salon torstaikesää vielä yhdellä viikolla.
Suvisalo ry:n luotsaamat iltatorit saatiin kuluneella viikolla tältä erää päätökseen, ja kesä osoittautui jälleen kerran menestykseksi. Torilla nähtiin paljon väkeä ja kuultiin hienoja esityksiä. Kesän kirkkain tähti oli Michael Monroe, joka keräsi torille noin 11 000 kävijää.
Myös Taiteiden Yän keskuspaikkana on tori, josta löytyy suurin yksittäinen tapahtuma-alue. Torin lisäksi ohjelmaa on laajasti ympäri kaupungin keskustaa, muun muassa museoissa, kirjastossa ja kaupungintalossa. Taiteiden Yänä myös monet kulttuuritoimijat avaavat harjoituksensa yleisölle.
Toivottavasti salolaiset tarttuvat tilaisuuteen, heittäytyvät kulttuurin vietäväksi – ja tiedostavat yhdistysten voiman.