Finnfoam Oy sai valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon

0
Työllistäminen tuntuu Finnfoamin Teppo, Jorma ja Henri Niemisestä hienolta. Kuva: Esa Siltaloppi

Salolainen Finnfoam Oy on saanut valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon. Palkinnot jaettiin lauantaina Suomen Yrittäjien vuoden päätapahtumassa, Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Turussa. Valintaperusteluissa Finnfoam sai kiitosta muun muassa energiatehokkuudesta ja ympäristöystävällisyydestä.

Finnfoamin lisäksi valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon saivat Beautyhair Sirpa Mansner Oy, Elcoline Group Oy, Lyyti Oy ja Nordic Business Group Oy.

Finnfoam on Jorma J. Niemisen vuonna 1982 perustama yritys, joka tuottaa lämmöneristelevyjä. Yrityksen liikevaihto on noin 50 miljoonaa euroa.

Finnfoamilla on tuotantolaitoksia Suomessa, Ruotsissa, Liettuassa ja Espanjassa. Vuoden alussa yhtiö osti Styroplastin. Kaupalla Finnfoam vahvistaa kasvuaan ja puolustaa samalla lämmöneristeiden tuotannon säilymistä kotimaassa.

–  Viimeiset kymmenen vuotta kasvu on ollut 18–19 prosenttia. Investoinnit on tehty niin, että samaa tahtia pystytään jatkamaan ainakin kolmen vuoden ajan, liki 20 prosentin kasvu-uralla, sanoo Finnfoam Oy:n toimitusjohtaja Henri Nieminen.

Yrityksellä on myös asunto- ja kiinteistösijoittamista sekä rakentamista.
Työllistäminen tuntuu yrittäjistä hienolta.

– Kun nostimme konkurssiin menneen Takoman uutta tuotantoa, niin sanoin, että 30 työpaikkaa saadaan kyllä järjestymään, mutta enempää en uskaltanut luvata. Nyt kiinteistö ja koneet ovat olleet vähän yli vuoden käytössä ja töissä on yhteensä 86 ihmistä, Jorma Nieminen kertoo.