LP Viestin kotiavaus sujui surkeasti – LP Kangasala teki historiaa

3
Pilvi Kettusesta ei ollut LP Kangasalan pysäyttäjäksi keskiviikkona.

LP Viestin vaikea harjoituskausi ja muiden liigaseurojen vahvistuminen saivat konkreettisen tuloksen keskiviikkoiltana Salohallissa, kun LP Kangasala haki vakuuttavan 0–3 (24–26, 26–28, 17–25) -vierasvoiton lentopallon naisten Mestaruusliigan ottelussa.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta LP Viestin seurahistoriassa (2008–2018), kun joku muu liigajoukkue kun Hämeenlinna hakee vierasvoiton Salohallista. Kyseessä oli myös LP Viestin kauden ensimmäinen kotiottelu.

LP Viesti oli käytännössä koko avauserän ajan takaa-ajajana. LP Viesti kuitenkin selvitti tilanteessa 21–24 kolme LP Kangasalan eräpalloa, mutta neljäs oli liikaa ja avauserä LP Kangasalle 24–26.

Toinen erä kulki ensimmäistä tasaisempana tuttuun tilanteeseen 21–24. Tällä kertaa LP Viesti selvitti peräti viisi LP Kangasalan eräpalloa. Kuudes oli kuitenkin liikaa ja toinenkin erä vieraille 26–28.

Kolmatta kertaa LP Kangasala ei johtoasemaansa enää erän lopussa menettänyt, vaan marssi selvään erävoittoon. Yhtenäisempi vierasjoukkue teki huomattavasti kotijoukkuetta vähemmän virheitä. Varsinkin LP Viestin ykköshakkurilla Kertu Laakilla (10/0) oli synkkä päivä.

Ottelua seurasi 1 040 katsojaa.

LP Viesti kohtaa perjantaina hallitsevan mestarin Hämeenlinnan vieraskentällä. Tuohon otteluun LP Viesti ei vielä saa mukaansa loukkaantuneen Viktoriia Tuchashvilin korvaavaa uutta ykköspassaria, jonka sopimus julkaistaan alkuviikosta.

Lue lisää torstain Salkkarista!

 

Keijo K.

Jos pelaajat lähtevät pelaamaan tuota peliä pelonsekaisena ja hapuilevana ryhmänä, niin lopputulos ei voi olla kuin tuo, mikä se oli.

Ryhtiä tekemiseen.

Keijo J.K.

Joukkueesta ei oikein tunnu löytyvän ratkaisijoita – palloa läiskittiin osittain vailla harkintaa ja tuli tunne, että jollakin tavalla joukkue ei pelannut ryhmänä. Tuo pelonsekaisissa ja hapuilevuus sieltä paistoi. Mutta tasaisempi kausi on tiedossa koko liigassa.

Selostajan edessä

Passarin pallonkäsittelytaito oli hyvä, mutta keskihyökkäyksen ja kakkospaikan passit jäivät useimmiten liian mataliksi, jolloin iskut oli helpompi torjua ja osa jäi verkkoon. Kyllä joukkueesta ratkaisijoita löytyy riittävästi ja syöttöruudussa oltiin tehokkaita.

Ikävä puoli on, kun katsomossa takana istuu usein joku wannabee hoivala, jonka pitää ääneen ruotia jokaisen pallon pelaaminen. MM-kisoja seuratessa sai sentään äänen hiljennettyä, kun oikea Hoivalakaan ei ole sisäistänyt sitä, että kaikki hävityt pisteet eivät johdu omasta virheestä, vaan vastustajan hyvästä suorituksesta.