Opetusministeri kehottaa Huhtasaarta jättämään koulut rauhaan – Huhtasaari: Ministeri vääristelee sanojani

4

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) kehottaa kansanedustaja Laura Huhtasaarta (ps.) jättämään koulut rauhaan. Huhtasaari puolestaan katsoo, että ministeri on vääristellyt hänen sanojaan.
Grahn-Laasonen painotti kommentissaan STT:lle tänään, että on vastuutonta lietsoa vihapuhetta oppilaita kohtaan. Ministeri kertoi luottavansa suomalaisten opettajien ammattitaitoon ja arvostelukykyyn sekä kehotti Huhtasaarta tekemään samoin. Ministeri ei muutenkaan pidä hyvänä, että poliitikot puuttuvat opetussuunnitelmien sisältöön tai opettajien autonomiaan.
Huhtasaari kritisoi äskettäin koulujen yhteiskunnallista kasvatusta ja käytti esimerkkinä erästä tamperelaiskoulua. Kohun keskiöön joutunut koulu on saanut osin jyrkän negatiivista palautetta. Iltalehden mukaan koululla oli tiistaina vartija kaupungin ohjeistuksesta.

Huhtasaaren mukaan moitteet kohdistuvat aikuisiin

Huhtasaari torjuu opetusministeri Grahn-Laasosen kehotuksen jättää koulut ja niiden oppilaat rauhaan. Huhtasaari sanoo STT:lle, että opetusministeri on vääristellyt hänen sanojaan. Hän painottaa, että moitteet kohdistuvat aikuisiin.
– En ole millään tavoilla viitannut oppilaisiin. Sillä ei ole väliä kuka sen työn on tehnyt. Koulun toiminnasta vastaavat vain aikuiset. Opetusministerin pitää kysyä, toimiiko koulu tässä oikein, kun pistää esille poliittisesti värittyneitä viestejä, Huhtasaari sanoi.
Huhtasaaren kannanotto on huomattu myös maailmalla. Ainakin brittiläinen yleisradioyhtiö BBC uutisoi tänään nettisivuillaan Huhtasaaren sunnuntaisesta tviitistä ja sen nostattamasta keskustelusta. BBC kertoo asiasta lähinnä suomalaisiin lähteisiin viitaten.
Vasemmistoliiton helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Suldaan Said Ahmed kertoi keskiviikkoiltana Twitterissä, että hän on tehnyt Huhtasaaren toiminnasta tutkintapyynnön poliisille.

https://www.bbc.com/news/world-europe-45731741
https://twitter.com/suldaansaid?lang=fi

STT

Kuvat:

Janne

Voisi olla eri ääni kellossa, jos koulut tekisivät julisteita, missä muisteltaisiin viime vaalien koulutuksesta ei leikata -lupauksia.

Kuvissa poseerasi kokoomuksen ja keskustan edustajia laput käsissä, joissa luki: petettyjä lupauksia.

Matti

Se on erittäin hyvä, että Huhtasaari uskaltaa ja tekee tätä nykyistä politiikkaa. Stemppiä ja jaksamista.

Opettajilla on lapsiin (tuleviin äänestäjiin) suuri valta, joten seuranta pitää olla.

Hyvä Laura

Minä en luota suomalaisten opettajien ammattitaitoon ja arvostelukykyyn, joten hyvä, että joku tuo epäkohtia esille. Politiikka pois kouluista.

Titityy

Todella ruma temppu Huhtasaarelta vetää yksittäisen koululaisen tekemä työ tällaiseen julkisuussoppaan.
Säälin työn tehnyttä oppilasta ja tämän työhön kohdistunutta vääränlaista julkista huomiota.

Eikö laki yksilön suojasta tule vastaan tällaisessa tempussa?

Koululaisille ja kouluille rauha ja yksityisyys opiskeluun, työskentelyyn ja koulutöihin.