Piispantarkastuksessa Salossa kiinnostaa seurakuntaliitoksen onnistuminen

2
Muurlan kirkko. Kuva: Kirsi-Maarit Venetpalo.

Salon seurakunnassa pidetään piispantarkastus ensi viikolla 24.–28. lokakuuta. Edellinen piispantarkastus tehtiin Salon seurakunnassa vain neljä vuotta sitten vuonna 2014, kun usein tarkastus tehdään kymmenen vuoden välein.

Tuomiokapitulia kiinnostaa erityisesti se, miten Salon seurakunnan yhdistymisen jälkeisessä tilanteessa eletään suuressa seurakunnassa.

Piispantarkastuksessa tarkastellaan kaiken kaikkiaan Salon seurakuntaelämän tulevaisuutta muuttuvassa toimintaympäristössä.

Pimeyden vaeltaja

Piispan kannattaisi vierailla Anjalan hautausmaalla illalla. Näkisi hänkin kuinka pimeässä seurakuntalaiset edelleenkin joutuvat siellä omaistensa hautoja hoitamaan. Seurakunnasta vastattiin jokunen vuosi sitten että kyseessä on sulakevika eikä sitä kannata korjata? Ihmettelen suuresti, omaisuutta on miljoonia mutta ei varaa uusiin sulakkeisiin.

mummeli

Muutenkin seurakunta on säästänyt menojaan yhdistämällä seurakunnat, mutta srk-väki on menettänyt sillä, että kirkonmenot ovat milloin sattuu, ei voi käydä kk:n kansliassa kirkkoherraa tapaamassa ja kirkollisista toimituksista sopimassa m.m:ssa. Oma kirkko ja khra käsite ei enää nuorillekaan synny, kun rippileirit ja -koulut pidetään monissa erissä käyden kuka missäkin. Muurlassakin konfirmaatioita on ollut jopa Kuusjoen kirkossa. Jospa joku kertoisi piispantarkastuksessa Salon ”sivuseurakuntien”kin olosuhteista.