Rastikaravaani tuo viikonloppuna Saloon tuhansia suunnistajia

1
Syystuplan nimellä kulkevan viikonlopun kilpailukeskus on rakentunut Salakallion karavaanarialueelle. Alue näytti tältä torstaina iltapäivällä.

Salossa, tarkemmin todettuna Halikon Salakallion ympäristössä vietetään viikonloppuna suunnistusjuhlaa. Lauantaiseen Halikko-viestiin ja sunnuntaiseen erikoispitkän matkan SM-kilpailuun osallistuu yhteensä noin 2 500 suunnistajaa.

Tämä saattaa tietää ajoittaista ruuhkaa etenkin Uhrilähteenkadulle. Opastus kilpailukeskukseen alkaa valtatie 110:n ja Uhrilähteenkadun risteyksestä eli liikekeskus Valurin lähituntumasta.

Halikko-viestin ja SM-erikoispitkän järjestäminen peräkkäisinä päivinä ei näy viestin osallistujamäärissä suuremmin suuntaan eikä toiseen. Halikko-viestiin on ilmoittautunut kuntosarja mukaan lukien 99 joukkuetta. Nyt 30. kertaa järjestettävässä viestissä jäätiin viime lokakuussa alle sataan joukkueeseen ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1990.

Erikoispitkällä matkalla suunnistetaan puolestaan jo kisan nimen mukaisesti ”koko rahan edestä”. Miesten pääsarjan kilpailumatka on 25,4 ja naisilla 17,1 kilometriä.

Mikko Sirén on yksi heistä, joka ottaa reissusta ilon irti suuressa määrin. Angelniemen Ankkurin mies pääsee vaikeiden vuosien jälkeen kilpailemaan kotikonnuilleen ilman terveyshuolia. Hän kärsi käytännössä koko viime kauden kahdesta rasitusmurtumasta.

– Tuntuu tosi mahtavalta varsinkin, kun kisa on tuossa noin lähellä. Ja vaikkei olisikaan, on jo kilpailemaan pääseminen hienoa, Sirén hehkutti torstaina.

Halikko-viesti alkaa lauantaina kello 11 ja SM-erikoispitkä sunnuntaina kello 10.

Lue ennakko suunnistuksen täyteisestä viikonlopusta perjantain lehdestä

keijo.k

Ja näiden tuhansien suunnistajien ja taustajoukkojen jättämä jälki on aina ollut ihailtavaa! Jos tapahtuman jälkeen alueelta löytyy sotkua niin ei ole tämän ryhmän jälkiä!