Salolaisesta Marko Tapiosta kansanedustajaehdokas

3

Salolainen Marko Tapio on nimetty kokoomuksen kansanedustajaehdokkaaksi.
Tapio on ainoa salolainen kokoomusehdokas. Vaaleihin hän lähtee sillä mielellä, että ensi keväänä uusi työpaikka on Helsingissä Arkadianmäellä.

– Kokoomuksessa ajatellaan, että puolueella on mahdollisuus saada maakunnassa viides kansanedustajan paikka. Me ajattelemme tiimin kanssa, että läpi mennään, vaikka viidettä paikkaa ei tulisi, sanoo Marko Tapio.

Eduskuntaan ei päästä pelkillä salolaisten äänillä, joten vaalityötä tehdään koko maakunnassa.

– Muualla Varsinais-Suomessa olen ennen muuta yrittäjien ja rakennusalan ehdokas.

Marko Tapio on yrittäjä ja Pohjola Perustus Oy:n toimitusjohtaja, kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Kunnallisten luottamustehtävien lisäksi hän kuuluu muun muassa Salon yrittäjien hallitukseen

Lauantaisessa syyskokouksessa valittiin myös kokoomuspiirin uusi johto. Tehtävässä aloittaa kansanedustaja Saara-Sofia Sirén. Hän on Turun kaupunginvaltuutettu ja Varsinais-Suomen maakuntavaltuuston varapuheenjohtaja.

Uudeksi varapuheenjohtajaksi valittiin Juhani Nummentalo Salosta. Nummentalo on kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja maakuntahallituksen jäsen.

Piirihallitukseen valittiin lisäksi muun muassa somerolainen Pia Maavirta ja sauvolainen Jari Hakkarainen.

Varsinais-Suomen kokoomus nimesi lauantaina 16 kansanedustajaehdokasta. Lista täydentyy viimeisellä nimellä myöhemmin.

Ehdokaslistan vahvin nimi on puolueen puheenjohtaja, turkulainen valtiovarainministeri Petteri Orpo. Ehdolla on myös lietolainen ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen.
Jatkokautta hakevat myös turkulaiset konkarikansanedustajat Ilkka Kanerva ja kokoomuspiirin tuore puheenjohtaja Saara-Sofia Sirén.

Muut ehdokkaat ovat Marko Tapion lisäksi Virve Aho Laitilasta, Janne Aso Kaarinasta, Toni Forsblom Naantalista, Lauri Kattelus Turusta, Sanni Kiviniemi Loimaalta, Veli-Pekka Nurmi Turusta, Tanja Parkko Raisiosta, Sanna Pitkänen Pöytyältä, Sini Ruohonen Turusta, Janika Takatalo Turusta ja Ville Valkonen Turusta.

Veronmaksaja

Niin, kokoomuksen sisäiset riidat Salossa sitä luokkaa, että piti sitten ottaa ”untuvikko” mukaan kisaan, että kelpaa kaikille. Voihan tässä käydä semmonen tuurikin, että tämä ehdokas menee Kanervan ja muiden kuuluisuuksien vanavedessä Arkadianmäelle vähän niin kuin vahingossa.

Jorma

Ole huoleti, ei mene

Allan

Tämän hetken valtakunnanpolitiikasta olemme oppineet, että on samantekevää kuka kokoomuksesta pääsee edustajaksi. Edustaja on vain napinpainaja ja äänestää mitä käsketään.

Ihme, että korkeakoulutetut silti uskollisesti äänestävät kokoomusta.