Salon tarkastuslautakunnan toimintakyky puntarissa

6
Osmo Fribergin (kok.) johtama tarkastuslautakunta aikoo pohtia toimintaedellytyksiään. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Salon tarkastuslautakunta pohtii ensi viikolla työskentelytapojaan ja toimintaedellytyksiään. Se on kutsunut kokoukseensa myös kaupunginvaltuuston puheenjohtajan, kaupunginhallituksen puheenjohtajan ja kaupunginjohtajan.

– Tarkastuslautakunnan toimintaedellytykset on varmistettava, kaupunginjohtaja Lauri Inna sanoo.

Sen paremmin tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Osmo Friberg (kok.) kuin varapuheenjohtajatkaan eivät halua selventää toimintakyvyn tarkastelun tarpeeseen johtaneita syitä.

Lue lisää 16.10.2018

Marco

Pääasia, että on joka päivä parempi.

Allan

Kuntalain 124 mukaan tarkastuslautakunnalla on oikeuksia: ”Tarkastuslautakunnan ja tilintarkastajan tietojensaantioikeus. Tarkastuslautakunnalla on salassapitoa koskevien säännösten estämättä oikeus saada kunnan viranomaisilta tiedot ja nähtävikseen asiakirjat, joita se pitää tarpeellisina arviointitehtävän hoitamiseksi. Tilintarkastajalla on salassapitoa koskevien säännöstenestämättä oikeus saada kunnan viranomaisilta ja kuntakonserniin kuuluvilta yhteisöiltä ja säätiöiltä tiedot ja nähtävikseen asiakirjat, joita hän pitää tarpeellisina tarkastustehtävän hoitamiseksi.” Seurataan tilannetta ja mietitään, onko aihetta tehdä kuntalaisena kantelu ylemmille viranomaisille. Näilläkin tiedoilla, mitä julkisuudessa on ollut, olisi kanteluun aihetta. Katsotaan kykeneekö Salo itsenäisesti korjaamaan toimintaansa. Valitettavasti Saloon on pesiytynyt käytäntöjä, joiden mukaan toimitaan miten huvittaa. Tämä johtuu siitä, että ylemmät viranomaiset eivät voi heti… Lue lisää »

J. Virtanen

Salon päätöksenteossa on aika paljon samaa kuin Kittilässä. Surullista, eikä asiaa helpota kaupunginjohtajan pyrkimys jeesjees-tyyppisesti kaikkien miellyttäminen. Tähän voisi sanoa; joka päivä huonompi Salo.

Virkamiesten mielivalta saatava loppumaan Salossa

Tarkastuslautakunta voisi nyt samalla vihdoin selvittää oletettavasti samojen virkamiesten toiminnan Hajalan päiväkotiin vuosi sitten liittyneissä asioissa.

Vimpa

Salossa on selvästi valpasta ja valveutunutta väkeä.

Sävelet on selvät kunhan soitto alkaisi

Itse tarkastaisin ensiksi sen, miksi Salon virkamiehiltä on niin hidas ja vaikea saada rakennuslupia haja-asutusalueelle. Salo on Suomen suurimpia maaseutukaupunkeja jossa suurin osa pinta-alasta on sellaista maata, jolle olisi erinomainen rakentaa, mutta käytännössä virkamiehistö torppaa hakemukset ”kaavan puuttuessa” eli varmuuden vuoksi. Näin ei toimita muualla Suomessa. Muualla Suomessa kaupungin johto ottaa näin tärkeän asian hoitaakseen jo asukasluvun ja asumistyytyväisyyden säilyttämiseksi.