SAKTAn entisissä tiloissa korjataan alakerran kosteusvaurioita, mutta yläkerrassakin muhii

8

Salossa SAKTAn entisissä tiloissa tehdään kosteusvaurio- ja muutoskorjauksia alakerran tiloissa. Karjalankatu 2:ssa sijaitsevan rakennuksen ensimmäisen kerroksen tiloissa korjaus jatkuu loppuvuoden. Tilat kunnostetaan Salon kehitysvammaisten päivätoiminnan käyttöön.

Kosteus oli tiloissa koholla muutamissa paikoissa. Tilojen kuivaaminen on luokkahuoneissa meneillään, sanoo tilapalvelujen kaupungininsinööri Janne Lehto.
– Kaapistojen alasokkeleissa oli paikoin kosteusvaurioita, ja vaurioituneet osat on poistettu.

Rakennuksessa yläkerrassa sijaitsee nykyisin kaupungin vanhuspalvelujen kotihoito. Huoneilmaongelmia on sielläkin.
– Moni oireilee kotihoidon tiloissa huoneilman vuoksi saaden aika pahojakin oireita, kertoo nimettömänä pysyttelevä työntekijä.

 

Lue lisää xx.xx.xxxx lehdestä 

Ihme ja kumma

Miksi Salon julkiset tilat kaikki tätä? Mikä mättää? Suunnittelu, valvonta tai molemmat? Porukat vaihtoon…asiantunteviakin löytyy ihan saletisti näihin hommiiin.

Veronmaksaja

Tekeekö rakennusvalvonta myös muuta, kuin tutkii rakannusten neliöitä kiinteistöveroa varten ja tilaa helikopterin kuvaamaan maaseutua ja tutkitaan, onko autokatokseen asennettu ilmoittamatta nosto-ovi.

Karniina

Rakennusvalvonnan toimenkuvaan kuuluu vain rakentamisen, remontoinnin ja laajentamisen estäminen tai jos estäminen ei mitenkään onnistu, niin rakentamisen ja remontoinnin hidastaminen sekä vaikeuttaminen.

Sivutyönä on rahan kerääminen kaupungin kassaan mainitsemillasi keinoilla.

Kummallisinta tässä kaikessa on se, että periaatteessa meidän kai pitäisi elää (edustuksellisessa) demokratiassa. Kai se on tuo edustuksellisuus sitten, mikä kumoaa kaiken demokraattisen vaikuttamisen, koska tuskinpa kukaan meistä äänestäjistä ehdoin tahdoin on halunnut mm. rakennusvalvonnan kaltaista toimijaa haittaamaan elämäänsä?

Kaupungin tehtävänä pitäisi olla asukkaiden palveleminen ja heidän elämänsä helpottaminen. Miksi minusta tuntuu, että Salon kaupunki on ottanut tehtäväkseen päinvastoin elämämme hankaloittamisen kaikin mahdollisin tavoin.

Miten aiot äänestää seuraavissa vaaleissa?

Keijo K.

Salon kaupungissa on jo vuosia keskitytty homeen ja muiden kosteusongelmien kätkemiseen, joten linja pitää.

Kun ajattelee asiaa taloudellisessa mielessä, niin ovathan ongelmien kätkijät saaneet kiitettävästi töitä. Remontoitujen tilojen kokeilukäytössä on käytetty kaikkein heikompiosaisia kuten lapsia, vanhuksia ja nyt sai lukea, että myös kehitysvammaisia.

Kaupungin päättäjät voisivat vaihteeksi siirtyä muutamaksi vuodeksi työskentelemään homeen ja muiden ongelmien täyttämiin tiloihin. Tiedä vaikka alkaisi löytymään järkeäkin toimintaan.

Karniina

Muidenkin ongelmien peittely on selvästi muotia. 110-tien Uskelanjoen ylittävää siltaa taannoin korjattiin, seurailin päivittäin työn edistymistä ohi kulkiessani. Ihmettelin vaan, että mitenkähän se vanha silta tulee siitä parempaan kuntoon, jos betonin halkeamat kitataan umpeen? Voin tietty olla väärässä, kun en ole alan asiantuntija, mutta jotenkin luulisin, ettei se kittaus vahvista halkeillutta betonia edes nimeksi. Sitten katselin myös Mahtinaisentien rakentamista ja ihmettelin, että mitenkä se mahtaa tuo tie tuossa savipatjalla pysyä kunnossa, kun ei paalutettu ensinkään, vaan levitettiin iso kangas saven päälle, siihen vähän kivimurskaa ja päälle asfaltti. No eihän se kestänyt kunnossa edes yhtä talvea, ja nyt on kuin pellolla… Lue lisää »

Karniina

Jaa niin, kaupungin päättäjäthän työskentelevät jo tuollaisessa koelaboratoriossa. Eikös uuden kaupungintalon rakentamisessa keksitty nerokas idea, että märän betonin päälle pääsee kivasti rakentamaan paljon aikaisemmin, kun peittelee sen kumimatolla?

Kerralla tilat kuntoon

Toivottavasti kiinteistössä tehdään kuntotarkastus ennen kuin kehitysvammaisten työ- ja päivätoiminta siirretään sinne. Kyllä kehitysvammaisetkin ansaitsevat puhtaat tilat.

Ei tarvittaisi yhtään astmaa lisää, kun kumminkin on muitakin ongelmia. Saako kaupungin haastaa käräjille, jos astma tms. puhkeaa?

Uskomatonta

”Kaapistojen alasokkeleissa oli paikoin kosteusvaurioita, ja vaurioituneet osat on poistettu.”
Vaurioituneet osat poistettu ja ehkä myös sienet ikkunoiden välistä. Sillähän ne sisäilmaongelmat hoituu. Hölmöläisten touhua taas Salossa…