Autojen keskuslukituksia kiusannut vika selvisi Salossa

6

Autojen keskuslukituksia kauppakeskus Valurin pysäköintialueella Salossa kiusannut häiriö on selvitetty.

Viestintäviraston edustajat kävivät torstaina Salossa. He paikallistivat vian lähteeksi elektronisen laitteen, jonka akku oli loppumassa ja joka lähetti virheellisesti signaalia.

Motonetin tavaratalopäällikkö Anu Ruuskan mukaan laite on nyt poistettu, eikä häiriöitä pitäisi enää tulla.

Salolainen Jenna Koivisto kertoi aiemmin tällä viikolla jääneensä kahden auton kanssa jumiin Motonetin ja Euronicsin väliselle pihalle, koska hänen autojensa keskuslukitukset alkoivat temppuilla. Toinen auto piti hinata pihasta pois, ennen kuin se suostui käynnistymään.

Koivisto oli ilmoittanut asiasta Viestintävirastoon. Hän kertoi ongelmasta myös Facebookissa Salon seudun puskaradio -ryhmässä. Keskustelun mukaan ongelmia on ollut muillakin autoilijoilla ja useilla eri automerkeillä.

Viestintäviraston erityisasiantuntijan Yrjö Hämäläisen mukaan ilmoituksia vastaavista ongelmista tulee puolen tusinaa vuosittain eri puolilta maata.

Ongelma johtuu käytännössä siitä, että autojen kauko-ohjatut lukitukset toimivat yhteiskäytössä olevalla radiotaajuudella, jolla toimii myös monia muita laitteita langattomista sääasemista langattomiin ovikelloihin ja autotallin ovien kauko-ohjaimiin.

Muut radiosignaalit voivat aiheuttaa häiriöitä autojen lukitusjärjestelmissä.

 

 

Allan

Hyvä, että ongelmakohde löytyi.

Hyvä myöskin, ettei kyseessä ollut rikollisten aiheuttama ongelma.

Rami

Kyllä minä olen aina avaimella päässyt autooni. PK-seudulla on usein näitä tilanteita UHF-alueen täyttyessä kaikenlaisista pärpättimistä. En huoli autoa, jonka toiminnan edellytyksenä on pelkkä kauko-ohjain.

Turvallista, joopa joo

Minä en yleensäkään ymmärrä, miksi kaiken pitäisi toimia kauko-ohjauksella. Eivätkö ihmiset nykyään jaksa edes kiertää avainta lukossa? Kohta keksitään varmaan kauko-ohjattava ostoksia tekevä ostoskärry, joka tuo ostokset kauko-ohjattavalle kotiovelle ja rahastaa ne tilaajan pankkitunnuksilla. Jääkaappi imee ruuat sisäänsä itse ja liesi päättää, mitä minäkin päivänä syödään. Asukkaat voivat kaikessa rauhassa lihoa sohvalla ja keskittyä kännykkänsä räpläämiseen pelejä pelaten ja kumppaneita etsien ilman noita arkipäivän kyllästyttäviä askareita.

eki

Ainahan sitä voi palata jurakaudelle. Siitä vaan. Hevonen ja kärri ostamaan. Ei oo kaukosäätöö…

Ukko

Kyllä kait jokaisessa autossa pitää nyt olla muukin tapa avata lukot kuin kauko-ohjaimella?

Kale

Hyvä, että selvisi. Selitys vaan tuntuu oudolta, sillä itse tuskailin sisäänpääsyn kanssa jo kesällä.

Akku on ollut loppumassa puoli vuotta?