Eteenpäin on menty Viestissä

0
Salohallissa vihelletään tänään peli käyntiin normaalia myöhemmin.

LP Viesti on yleisömäärien osalta aina yhtä moniulotteinen ja mielenkiintoinen kohde. Lentopallon naisten mestaruusliigajoukkueen osalta voi tarttua niin moneen yksityiskohtaan.

LP Viestille sattuu olemaan samassa kaupungissa epäreilu verrokki, Suomen sisäpalloilusarjojen ylivoimainen ykkönen Vilpas. Siksi pohdinnat kannattaakin ulottaa mielekkäämpiin vertailukohtiin.

Viime kauden runkosarjassa LP Viestin yleisökeskiarvo oli 656. Merkittävään osaan otteluista oli joko ilmainen tai merkittävästi lippuhintoja laskenut sisäänpääsy. Lisäksi liigaottelujen yleisömäärään lasketaan esimerkiksi he kausikorttilaiset, jotka eivät paikan päällä ole.

Silti lukuja voi ja pitääkin peilata muihin naisjoukkueisiin. Niistä LP Viesti oli viime kaudella sisäpalloilujoukkueiden osalta koko Suomessa selkeä ykkönen.

Salolaiset pysynevät yleisökärkenä alkaneellakin kaudella. Ainoa varteenotettava haastaja on Hämeenlinna, joka lanseerasi kausikorttihaasteen ja nostanee siten katsojalukujaan.

Parhaiten LP Viestin tilanteen saa laitettua perspektiiviin ottamalla suoran lainauksen Salon Seudun Sanomista 26.11.2005, jolloin Salon Viesti oli siirtynyt pelaamaan naisten liigaa Salohalliin.

– Olemme saaneet Salohalliin enemmän yleisöä kuin Urheilutalolle. Katsojakeskiarvomme on nyt ollut 270–300, kun se vuosi sitten pyöri samaan aikaan

Urheilutalolla 200–250:n tietämillä. Lauantain paikallispeliin odotamme yleisöryntäystä Somerolta ja sen myötä 450–500 katsojaa, totesi Salon Viestin silloinen puheenjohtaja Jukka E. Lehtinen.

Eteenpäin on menty. Niin olosuhteissa kuin LP Viestin jaksamisessa hyödyntää niitä erilaisten lippukampanjoiden kautta.

Lue katsaus Suomen suosituimpien palloilusarjojen yleisömääriin keskiviikon lehdestä