Kiikalan lentokenttä valmistautuu vastaanottamaan Helsingin Malmin toimintaa

4

Kiikalan lentokenttää hallinnoiva Kiikala-Säätiö on saanut 600 000 euroa valtionavustusta kentän kunnostustöihin.

Liikenne- ja viestintäministeriön avustuspäätöksessä todetaan rahoituksen olevan kiitoteiden päällystystöihin, merkintöjen maalaamiseen, kiitotievaloihin ja gps-pohjaisen ifr-lähestymismenetelmän toteuttamiseen.

Kiikala-Säätöin hallituksen jäsen ja kentän päällikkö Ari Heinonen on maltillisempi suunnitelmissa.

– Ykkösprioriteetti on pääkiitotien levennys ja asvaltointi. Jos rahaa jää, voidaan tehdä muutakin.

Valtionavun taustalla on Helsingin Malmin lentokentän lakkauttaminen. Pitkään lopetusuhan alla toimineen Malmin kentän toiminta loppuu nykytiedon valossa vuoden 2019 lopussa.

Liikenne- ja viestintäministeriön avustuspäätöksen mukaan osa Malmilla nykyisin operoivista toimijoista on jo ilmaissut kiinnostusta siirtää toimintaansa Kiikalaan. Tällaisia aikeita on ainakin lentokoulu BF-Lento Oy:llä.

Lue lisää tiistain 6.11.2018 Salon Seudun Sanomista

Muurlalainen

Hyvä uutinen. Tässä olisi varmaan meidän kunnan organisaatioille paikka ryhdistäytyä ja mennä mukaan kehittämiseen. Yhdistys tekee loistavaa työtä, mutta resurssit ovat rajalliset.

Paljon tuottavampaa kuin jatkuva kina kävelykaduista. Tästä alueesta olisi hyötyä jopa IoT Campukselle.

Ajattelija

Ely-keskukselle tiedoksi: tie 12227 olisi saatava perusparannuksen piiriin nopealla aikataululla. Lentotoiminnan vilkastuttua pelastustoimellekin on tarpeelista olla hyvä tie nopealle toiminnalle. Samalla se palvelee yhdystienä tien 280 ja E18 sujuvaa matkaliikennettä tiestön toimivuuden kannalta välitienä naapurikuntia.

Paikalliset kansanedustajatkin voisivat osallistua kummitoimintaan hankkeen toteuttamiseksi. Tien parantamisella on huomattavat taloudelliset jatkoseuraukset elinkeinoelämälle kuten majoitus-, matkailu- ja ravintolatoimintaan.

Arto Arvonen

Esitin jo noin 20 vuotta sitten, että Salon seudulla oltaisiin aktiivisia Malmin toimintojen saamiseksi Kiikalaan. Esitystäni lähinnä paheksuttiin, että se ei sinne sovi. Nyt näyttää osittain toteutuvan valtion tukemana. Edelläkävijä jää useimmiten yksin.

Niin muuttuu maailma

Kuin myös, aikoinaan keskustelin asiasta erään päätoimittajan kanssa. Hän oli ollut lähellä seuraamassa Malmin kentän toimintaa ja oli sitä mieltä, ettei Kiikalaan tulisi mitään toimintaa.

Ajatus lähti siitä, että Malmi on napa. Nummisuutareissakin sanottiin: ”Niin muuttuu maailma, Eskoseni”.

Kiikalan kentältä on hyvät yhteydet lähikaupunkeihin majoituksen kannalta. Nopea junayhteys Saloon, eikä autolla tunti Helsingistä ole mikään mahdoton ajatus.