Klaus Hemanus: Sinisten ja perussuomalaisten erot tulevat esille kampanjoissa

14
Klaus Hemanus on sinisen tulevaisuuden ehdokkaana eduskuntavaaleissa.

Sinisentulevaisuuden kannatus nousee eduskuntavaaleissa kristillisdemokraattien tasolle, uskoo sinisten ehdokkaana oleva salolainen Klaus Hemanus .

Viimeisissä mielipidemittauksissa sinisten kannatus on ollut prosentin luokkaa ja KD:n kolme, neljä prosenttia.

– Työtä tehdään nyt, jotta seuraavissa vaaleissa ollaan vahvemmalla pohjalla. Varsinais-Suomessa asetamme täyden listan ehdokkaita, sanoo Hemanus.

Timo Soini kutsui aikoinaan perussuomalaisia työväestön puolueeksi ilman sosialismia. Hemanuksen mielestä määritelmä pätee myös siniseen tulevaisuuteen.

Hän arvelee, että mielipidemittauksissa kaikki vastaajat eivät hahmota, että esimerkiksi siniset ministerit eivät ole perussuomalaisia. Siksikin kannatusluvut ovat alhaiset.

– Puolueiden väliset erot tulevat kyllä esille vaalikampanjoissa. Hemanus sanoo.

Hemanus on ollut kuntapolitiikassa mukana kolmisenkymmentä vuotta. Suunnilleen saman ajan hän on toiminut yrittäjänä.

Hemanus aloitti vihreissä ja oli aikoinaan Salon seudun vihreiden puheenjohtajakin. Vihreistä hän siirtyi perussuomalaisiin. Viime vuonna puolue joutui Hemanuksen mielestä väärin käsiin, kun Jussi Halla-aho valittiin puheenjohtajaksi.

Sinisen tulevaisuuden Varsinais-Suomen piirijärjestö ja Salon paikallisosasto perustettiin jo viime vuoden heinäkuussa. Hemanus on muutaman jäsenen Salon osaston puheenjohtaja ja piirihallituksen jäsen.

Soinintakki

Toiset on ainakin takinkääntäjiä (siniset tietysti). Älkää äänestäkö Soinin huijauspuoluetta.

Leevi

Tiedä siitä sitten, mutta perussuomalaiset lähtivät karkuun hallitusvastuuta pian Halla-ahon tultua puolueen vetäjäksi. En luota puolueeseen, jolla ei ole selkärankaa asettaa maan etua edelle. Mielummin sininen takinkääntäjä kuin perussuomalainen piipertäjä. Mitä hyötyä äänestäjälle on persuistakaan, kun niillä ei ole halua hallitusvastuun kantamiseen muutoin kuin vaalipuheissa.

Eivät lähteneet karkuun

Perussuomalaiset lähtivät karkuun hallitusvastuuta? Heidäthän potkittiin pellolle!

Vesku

Ymmärrän hyvin hallituksessa olleiden perussuomalaisten halun pysyä siellä, päästä vihdoin tekemään sitä, mistä puolueen 20 ensimmäistä vuotta oli jouduttu vain puhumaan. Puoluejohdon vaihtumisen aikaan ministereillä oli tilanne, jossa tuleva veti ja innosti, mennyt työnsi ja velvoitti. Halla-aho pelasi puolueen ulos hallituksesta hyvin tietoisesti, mutta samalla hyvin lyhytnäköisesti. Se minkä jätti taakseen, löytyy näissä vaaleissa edestä. Luulen, että Hemanus on oikeassa siinä, että vasta vaalien kohdalla monelle vanhalle persulle tulee se valinnan paikka, että innostaako nykyjohdon tie, saako siniset äänen vai kasvaako nukkujien määrä entisestään. Kahdessa edellisessä eduskuntavaalissa ps oli hallituskypsä vaihtoehto, mutta nyt tämä etu on menetetty. Kaikille on selvää,… Lue lisää »

Leevi

Ruohonjuuren ajatuksia yrittämisen arjesta päivän politiikkaan, sille on tarvetta tämän ajan Suomessa.

Martti

Yrittäjä Pohjois-Salosta

Matti

Demokratian kannattajana en voi hyväksyä sinisten touhua. Demokraattisessa maailmassa hyväksytään enenmistön päätös. Jos perussuomalaisille valitaan vaaleilla puhenjohtaja, pitää valinta hyväksyä. Tämä on demokratiaa.

Se narsistinen teko, kun Soini pelkäsi ministeripaikan menetystä ja lähti perustamaan puoluetta, on vastuutonta.

Puolue, jota ei edes ollut hallitusta muodostettaessa ja jonka kannatus on noin 1,5%, ei saa olla hallituksessa.

En ole perussuomalainen.

Ex-Noksu

Niin, ei Smurffeilla ole mitään oikeutta olla hallituksessa, koska kukaan ei ole Sinisiä äänestänyt. Hillotolppaa on hyvä nuoleskella ministeriauton takapenkillä, jotkut jopa takaluukussa…

MDI

Olematta persu tai sininen persu niin on pakko oikaista, että hallituksessa voi olla vaikka ei olisi ikinä ollut ehdolla missään vaaleissa, esimerkkinä vaikka virkamieshallitus. Pääasia, että hallitus nauttii eduskunnan luottamusta. Eduskunnassa ovat taas vaaleilla valitut henkilöt eli kansanedustajat, eivät mitkään jäsenkirjat eli kyllä niitä sinisiä ministereitä on vaan henkilöinä äänestetty. Henkilö voi siis vaihtaa puoluetta jos niin haluaa, persuesimerkkinä vaikka Toimi Kankaanniemi (ex-kd) tai vaikka entinen maalaisliittolainen, sitten uuden puolueen perustanut Veikko Vennamo.

matti

Ei tarvi oikaista, nuo asiat on kyllä tiedossa. Sivistyneessä maailmassa tällainen hallitus ei olisi onnistunut.

Leevi

Joko sotket asiat tahallasi tai et ole ymmärtänyt niitä alkujaankaan. Perussuomalaisten puoluekokouksen valinnat ovat edelleen paikkansa pitäviä, ja se on ihan ok. Jokainen puolue valitsee omat johtajansa.

Sinisten erossa oli kyse hallituksen toimintakyvyn jatkamisesta, jolle äänestäjänä liputan ja jota arvostan. Poikkeuksellinen tilanne vaati poikkeuksellisia toimia, ja henkilöitä, jotka kykenivät tekemään poikkeuksellisia ratkaisuja.

En kuulu mihinkään puolueeseen ja äänestin persuja parissa edellisessä vaalissa.

Matti

Tuo on täysin roskaa. Hallituksessa olisi vaihtunut korkeintaan Soini. Mikä olisi oikein.

Siniset ei hyväksynyt demokraattista vaalia. Ainoastaan tästä on kysymys. Yksikään sininen ei ajatellut Suomen parasta, ainoastaan omaa ministeripestiä.

Maa, jossa on pidempi kulttuuri ja sivistystä enemmän, ei olisi tällaista koskaan hyväksynyt.

Leevi

Niin no, maassa maan tavalla ja juridisesti oikein. Siniset ministerit ovat tehneet hyvää työtä, kuten hallituskin. Klassisen eduskuntapolitiikan tavoin hallitus hallitsee ja oppositio kritisoi. Siihen voi sitten ihastua tai vihastua.

Keijo K.

Nämä siniset ovat ministereinä vain ja ainoastaan Sipilän lentokoneen navigointivirheen takia.