Mystinen häiriö kiusaa autojen keskuslukituksia Salossa

11

Mystinen häiriö näyttää vaivaavan autojen keskuslukituksia ostoskeskus Valurin pysäköintipaikalla Salossa.

Salolaisen Jenna Koiviston auto on temppuillut jo kolmesti Motonetin ja Euronicsin välisellä pihalla. Ongelmia on ollut kahden eri auton kanssa: kerran Toyota Landcruiserilla ja kahdesti Chevrolet Blazerilla. Chevrolet piti hinata kerran pihasta pois, koska sen ajonesto ei reagoinut mihinkään. Puolen tunnin päästä auto käynnistyi normaalisti.

Koivisto jakoi kokemuksensa Facebookissa Salon seudun puskaradio -ryhmässä. Kommenttien perusteella vastaavia häiriöitä on sattunut muillekin ja useilla eri automerkeillä. Ilmiö on tuttu myös Euronicsin ja Motonetin henkilökunnalle.

Viestintäviraston mukaan autojen temppuilevat keskuslukitukset ovat tuttu ilmiö, ja virasto saa niistä puolen tusinaa ilmoitusta vuosittain eri puolilta maata.

Häiriöt johtuvat käytännössä siitä, että autojen kauko-ohjatut lukitukset toimivat yhteiskäytössä olevalla radiotaajuudella, jolla toimii myös monia muita laitteita langattomista sääasemista langattomiin ovikelloihin ja autotallin ovien kauko-ohjaimiin.

Autojen lukitusjärjestelmät voivat häiriintyä, jos lähialueella on muita radiosignaaleja samalla taajuusalueella. Pahimmillaan häiriö voi estää lukituksen avautumisen. Joskus häiriö näkyy kantaman lyhenemisenä, jolloin auton lukitus aukeaa vasta hyvin läheltä.

Lue lisää torstain Salon Seudun Sanomista

 

Z.Z.Zalolainem

Aivan ala-arvoinen selitys, koska tuo ongelma ei esiinny muilla parkkialueilla vaikka autoja on enemmänkin.

Eki

Sähköikkunat pari kertaa alhalla😤

exSalolainen

Kannattaa varmasti lukea juttu uudestaan, jos luettua ei oikein ymmärrä. Kyse on siitä, kuten viestintävirasto kertoo, että muut laitteet tukkivat radiokanavan jolla keskuslukitus toimii, jolloin yhteys auton ja avaimen välillä häiriintyy tai estyy. Ei tuota pitäisi olla liian vaikea ymmärtää.

Kuntalainen K

Viestintävirastolta passiivinen vastaus, varovat työllistämästä itseään asialla. Toki liikkeetkin voisivat olla aktiivisia ongelman kanssa.

Ihmeissään

Turussa Erikinkadulla Wiklundin lähistöllä törmännyt useamman kerran samaan ongelmaan kolmen eri auton kanssa. Auton kaukosäätimen keskuslukitus ei meinaa toimia, ovia ei saa lukittua tai vastaavasti avattua.

Fittis

Kaikkea autoihin laitetaan, kuten nyt tommonen turha keskuslukko. Kohta sammuu vehkeet, kun joku vaihtaa televisiokanavaa.

Allan

Kaikissa autoissa ei ole lainkaan avaimilla avattavaa mekaanista lukkoa.

Minun autossani, on sentään yksi mekaaninen ovilukko, joka onneksi vielä toimii varalla.

Ihmettelen kuitenkin kaukosäädin lukkojen toimintahäiriö herkkyyttä.

Eikö se olisi joillekin varkaille eduksi häiritä keskuslukkojen toimintaa, ja sitten vain kaikessa rauhassa käy tutkimassa onko autoissa mitään tyhjennettävää?

jupa

Häirintälaitteita saa tilata netistä. Katsokaa jos parkkipaikalla on auto missä ihmiset naureskelevat sisällä. Ehkä heillä on häirintäkaukosäädin.

Minäkin törmännyt

Olisiko toisella näistä liikkeistä langaton viivakoodinlukija jonka lähetys jäänyt päälle tälläiseen törmännyt aiemmin

Mika

Euronicsin ja Motonetin välissä ei omassa autossa toimi keskuslukituksen kauko-ohjaus. Ja samaa olen huomannut ja kuullut muillakin autoilijoilla kyseisellä parkkipaikalla. Jotta ongelma on selvästi olemassa eikä ole satunnainen. Ei muuta kuin kauppiaat pyytävät viestintäviraston paikalle tutkimaan jotta mistä ongelma aiheutuu.

Ilu

Langaton sääasema on päällä koko ajan ja lähettää singnaaliaan.
Tällainen tapaus oli jossain asuntoyhtiön parkkipaikalla pari vuotta sitten.
Sääaseman ulkoanturi poistettiin ja autot alkoivat toimia.