Presidentti Niinistö: Nato-yhteisharjoituksista ei pidä tehdä turvallisuuspoliittisia johtopäätöksiä

13

Presidentti Sauli Niinistö sanoo, että Nato-yhteisharjoituksissa on kysymys sotilaallisten kykyjen harjoittelusta. Niistä ei pidä tehdä turvallisuuspoliittisia johtopäätöksiä.
Niinistö sanoi maanpuolustuskurssin avajaisissa, että kansainvälisessä politiikassa elämme kasvavaa epävakauden aikaa. Suomen turvallisuudesta huolehtiminen vaatii erityistä valppautta.

STT

Raimo Hakala

Voi hyvät hyssykät. Sotaharjoittelusta ei saa vetää johtopäätöksiä jotka liittyvät turvallisuuteen? Miksi sitten sotaa harjoitellaan? Hyökkäystäkö varten ja miten se ei vaikuta turvallisuuteen? Onko nyt niin, etteivät naton sotaharjoitukset uhkaa kenenkään turvallisuutta? Ja miten suomen turvallisuudesta pitää huolehtia? Itsenäisyys ja hyvinvointivaltion ylläpito on parasta turvallisuutta sillä yhtenäinen kansa on paras puolustus. Siitä voi lukea lähihistoriasta.

Joonas

Naton sotaharjoitukset eivät uhkaa kenenkään turvallisuutta, mutta Venäjän ohjuskokeet Naton harjoitusalueella uhkaavat.

Änkyrä

Ihme moskovanlogiikka tällä ”hakalalla”. Suomen harjoittelu muka lisää sodan riskiä. Oikeasti nämä moskovantrollit haluavat vain herättää epävarmuutta kylvämällä kysymysmerkkejään.

Matti

Änkyrä on jostain kuullut tuollaisen sanan kuin moskovantrollit. Nyt hän viljelee sitä joka paikassa, missä joku on eri mieltä hänen kanssaan idän asioista. Hupsista.

Änkyrä

Kun vertaa Moskovan tiedottamislinjaa v. 1968 Tsekkoslovakian miehityksen jälkeen ja nykyaikana, niin näkee, että peruslinja on aivan sama. Nopea kylmien kausien ja liennytysten vuorottelu ynnä omien vaatimusten esittäminen molemmissa vaiheissa.

Suomen ja Ruotsin pitäminen erillään Euroopan integraatiosta ja lännen kaikenlaisesta vaikutuspiiristä oli viesti niin 1968 kuin tänäänkin. Vuonna 1968 ei ollut nettiä, mutta oli äänitorvi nimeltä SKDL.

Tiukkaa viestiä tuli tuolloin myös mukavalta viiksiherralta Viktor Vladimirovilta, joka – hupsista – kytkettiin myös salamurhiin.

matti

Sotaharjoitukset on juuri sen takia, että niistä voi vetää johtopäätöksiä.Senhän takia ne tehdäänkin. Venäjä ei ole USA;n nurkilla ärsyttämässä Usaa niinkuin USA terkee täällä. Nato yrittää kaikin tavoin USA;n kanssa ärsyttää Venäjää jotta provosoituisivat. Kovasti ne sitä on yrittänyt ja yrittää.
USA ja Nato on ongelma maailman rauhalle. 90%maailman pakolaisista on suoraa tai väliillisesti USA;n tekemiä.

Totuus

Venäjä sotii Ukrainan valtion maaperällä kutsumattomana ja tappaa ukrainalaisia ihmisiä.

Änkyrä

Mielenkiintoista, että Norjan länsirannikko luetaan eräissä piireissä nykyisin jo ”Venäjän nurkiksi”. Hmm…

Markku

Matti on oikeassa. Epävarmuus on jenkkien tavoite, jotta saadaan asekauppaan vauhtia.

mattipatti

totuutta ei pysty muuksi muuttamaan eli näyttää kuitenkin siltä että venäjä on juuri tälläkin hetkellä tappamassa ukrainalaisia siviilejä ukrainan maaperällä, ja miksi? syystä, että venäjä kuvittelee ukrainan kuuluvan itselleen. kuuluuko kaikki naapurivaltiot venäjälle, siis norjakin?

Matti

USA hyokkäsi täysin rauhalliseen Irakiin. Syrjäytti Irakin sotavoimat, josta syntyi Isis. USA sotii Somaliassa, on asettanut heitä tukevan hallituksen ja pommittaa surutta kaikki, jotka sitä protestoivat. USA ja Nato-maat (Ranska lähinnä) pommittivat ja tappoivat Libyassa ihmisiä mielin määrin. Näissä kaikissa maissa on suuri hätä, rakennukset pommitetu jne. Invalideja vaikka kuinka paljon, melkein jokaisesta perheestä on näissä sodissa on joku kuollut. USA sotii omaa sotansa Naton ja Suomen avustuksella Afganistanissa. On asettanut sinne ”demokraattiseti valitun” hallituksen, jota joutuu koko ajan tukemaan aseellisesti. USA Naton avustuksella luo sotilaallisesti epävakautta Eurooppaan. Pakotteet, jotka enimmäkseen on täsin keksityistä syistä asetettu Venäjälle, jatkuva negatiivinen asenne,… Lue lisää »

MDI

Hohhoijaa, kyllä on taas Kansan Uutisista ammennettu ”tietoa”. Samaa soopaa kuin Mainilan laukaukset.

Matti

Oliko tuossa jotain, mikä ei pitänyt paikkaansa? Nämä kaikki on tullut puoluerettoman juridiikan puolelta.

Ikäväkseni täytyy sanoa, ettei tässä ole läheskään kaikki paha, mitä USA tekee. Siitä kertoo kahden henkilön maanpako, toinen Englanissa toinen Venäjällä.

Guantanamo kertoo varmaan jotain monelle, luultavasti ei sokeille USA:n faneille. USA:n kumppaneiden, Israelin ja Saudi-Arabian, teot ovat maailmalla yksiselitteisesti tuomittu, ainoastan USA hyväksyy kaikki ihmisoikeusrikkomukset, joita tehdään näissä valtioissa.

Tähän lisätään vielä Syyria. USA ja muutamat Nato-maat saivat aikaan sisällisodan Syyriassa.