Salo haastattelee seitsemää talousjohtajaksi hakenutta

13
Salon kaupunkiin valitaan vielä tänä vuonna uusi talousjohtaja.

Salohaastattele seitsemää kaupungin talousjohtajaksi hakenutta.

Haastatteluun kutsutaan kauppatieteiden tohtori Sanna Häkli , kauppatieteiden maisteri Anna-Kristiina Järvi , kauppatieteiden maisteri Sari Laine , kauppatieteiden maisteri Tiina Laino , valtiotieteiden maisteri Sirpa Romppainen , kauppatieteiden maisteri Timo Saarinen ja kauppatieteiden lisensiaatti Päivi Vauhkonen .

Häkli on Uudenkaupungin laskentapäällikkö, Järvi Raision talous- ja konsernihallintojohtaja, Laine Karkkilan talousjohtaja, Laino Business Finland Oy/Finpro Oy:n talousjohtaja, Romppainen Laitilan talous- ja hallintojohtaja, Saarinen puolustusvoimien talouspäällikkö ja Päivi Vauhkonen Sodankylän talousjohtaja.

Viran hakuaika päättyi viime viikolla. Hakemuksia tuli 16. Päätöksen haastateltavista teki kaupungin johtamisjärjestelmän kehittämisryhmä.

Kaupunginhallituksen on tarkoitus valita uusi talousjohtaja ennen joulua. Salon nykyinen talousjohtaja Seppo Juntti jää eläkkeelle ensi vuoden alkupuolella.

japi

Kuusi naista, yksi mies. Ehkä miespuoliset ktmaisterit eivät halua hakeutua kunnallisiin hommiin.

Joku

Ei, vaan tuo yksi mies on otettu silmänlumeeksi haastateltavien listalle. Nykyaikanahan tärkein valintakriteeri ei suinkaan ole pätevyys, vaan sukupuoli.

Arto Arvonen

Vaikuttaa hyviltä ja kokeneita hakijoita. Onnea valintaprosessiin.

Paluumuuttaja

Ottamatta kantaa hakijoiden pätevyyteen, onko todella näin näköalaton kunnallisen puolen rekrytointi. Pitääkö olla julkisen rahoituksen työpaikka, että voi talousjohtajaksi kaupungissa päästä?

Hakijat, jotka ovat tehneet päätöksiä muidenkin kuin veronmaksajien rahoilla, saattavat löytää aivan erilaisia ajatuksia kaupungin taloudenhoitoon. Vertaa yrityksen talousjohdon tehtäviin.

Kohta poismuuttaja

Juuri näin! Tarvittaisiin ehdottomasti uutta näkemystä ja kokemusta.

Samat henkilöt pyöritetään kunnasta toiseen, ja mikään ei muutu.

Salo tulee uppoamaan entistä syvemmälle.

Repa

Valittavalla henkilöllä tulee ehdottomasti olla vahva kokemus kunnallisen taloushallinnon johtamisesta, eihän ole tarkoitus että nyt valittava uusi talousjohtaja tulee Saloon opettelemaan kunnallisen talousjohtamisen taitoja. Kokemusta kunnallisesta talousjohtamisesta ei saa yksityiseltä sektorilta eikä puolustusvoimien taloushallinnosta.

Keijo K.

Mitään talouspäällikköä ei tarvita. Työn voisi joku kanslisti hoitaa oman toimen ohella muutaman satasen kuukausikorvauksella, ja lounastilaisuudet voisi aina joku virkamies hoitaa.

R C

Keijo, olet kujalla.

Kirsti Konttorirotta

Kyllä, mut ei ne työmyyrät mitään korvausta saa ylimääräsestä työstä. Tai noh jotkut saa, jotkut ei. Virkamiehiä riittänee kyllä lounas-ym tilaisuuksiin, etenkin yli normieläkeiän työssä roikkuvat. Tosiasiahan on, että se alin taso ne oikeat työt tekevät. Itse en olisi minuuttiakaam enemmän töissä mikä on pakko eläkeiän lähestyessä.

Matti

Kyllä ne kannattaa ottaa kaikki, jos saisi vähän järkeä kaupunkin toimintaan.

Nytkin on sahattu raivausahalla pensaat poikki Pinjatien leikkipuistosta ja keihäät (kannot) jätetty maahan pystyyn. Jos lapsi juoksee ja kaatuu, ne lävistävät ihon. Toivottavasti eivät osu silmään. Risut luonnollisesti ovat olleet jo muutaman viikon leikkipuistossa, lähtevätköhän ennen lumia.

Täällä Salossa ei toimi asiallisesti mikään.

Vapaa Kanaherra

Paistaa se päivä risukasaankin: Veljeni huomasi viime talvena, että täällä on hiekoitussora isompaa kuin esimerkiksi talousvaikeuksissa painivalla Vantaalla. Mielestäni ihan asiallista toimintaa kaupungilta, ennalta ehkäisevää terveydenhoitoa. Joku nyt sitten tietenkin vaatii sorakokoa pienemmäksi kun tuo extra on vanhuksilta pois.

MH

Talousjohtajan hommiinko se pensaiden raivaus kuuluu?

Matti

Naisille virkasuhde on lottovoitto. Kun virkaan on astuttu, voi tehdä lapsia, virkasuhde ei katkea.

Tiedän yhden naisen, joka oli 10 vuotta äitiys- ja hoitovapaalla tullen joskus keväällä töihin saaden lomarahat.

Miehille ei virkasuhde anna moista etua. Siksi mihet hakevat usein yksityiselle sektorille. Jos on kyvykäs, vai edetä urallaan, jota ei voi tapahtua kuntasektorilla.