Salolaiset tehtailivat Suomen ennätyksiä toistoleuanvedon SM-kilpailuissa

0
Joonas Mäkipelto on tottunut ennätystehtailuun. Kuva on syyskuisesta Suomen Cupin osakilpailusta Turussa. Kuva: Turun Sanomat/Ari-Matti Ruuska

Salolaiset viettivät ennätysmurskajaisia Helsingissä järjestetyissä toistoleuanvedon SM-kilpailuissa. Omissa sarjoissaan SE-tuloksia kohensivat ja sitä kautta Suomen mestaruuden saavuttivat Aivika Kullas, Joonas Mäkipelto ja Timo Matila.

Kaksinkertainen maailmanennätysmies Mäkipelto tavoitteli 60 onnistuneen suorituksen rajaa. Se jäi niukasti vajaaksi tuloksen 58 myötä, mutta hän paransi kuitenkin omissa nimissään ollutta alle 90-kiloisten miesten Suomen ennätystä viidellä toistolla.

– Hyvä fiilis jäi siitä, että tuli voitto. Mutta ei se tulos minulle mikään hirveän hyvä ole. Kuitenkin viimeiset viisi viikkoa olen treeneissä vetänyt sen yli 60 leukaa, niin tulokseen en ole tyytyväinen, kun ei se riitä lähellekään omaa tasoa. Ehkä ensi vuonna sitten uudestaan, 30-vuotias Mäkipelto kertoo.

Matila kohensi puolestaan 50-vuotiaiden miesten Suomen ennätystä 80-kiloisten sarjassa. Hän teki 46 hyväksyttyä suoritusta, mikä toi Suomen mestaruuden selkeällä erolla. Matilalla on kasassa kolme Suomen mestaruutta ja yhteensä kuusi SM-mitalia.

Kiskossa asuva Aivika Kullas teki hänkin kovan tuloksen, 44 toistoa. Hän oli 15-vuotiaiden tyttöjen sarjassa ainoa kilpailija, ja neljä nuorten Suomen mestaruutta voittanut kilpailija on parantanut tuloksiaan kisa kisalta. Samalla ovat kohentuneet Suomen ennätykset.

Toistoleuanvedon SM-mittelöön osallistui kaikkiaan 114 kilpailijaa, mikä on kisahistorian ennätys.