Salon kaupunginhallitus torjui suuren osan kouluesityksistä

11
Kaupunginhallitus tyrmäsi esityksen Halikon lukion lakkautuksesta.

Salon kaupunginhallitus pisti uusiksi esityksiä koulujen ja päiväkotien muutoksista käsitellessään oppimisympäristöselvitystä ja ensi vuoden talousarviota tiistaina.

Oppimisympäristöselvityksen esityksistä hallitukselle kelpasi sellaisenaan vain uuden koulun rakentaminen Perniön kirkonkylään. Ajatus Saurun koulun lakkautuksesta uuden koulun valmistuessa torjuttiin.

Hallitus ei hyväksynyt esitystä Halikon lukion lakkautuksesta ja yhdistämisestä Salon lukioon. Halikon päiväkodit Sinilintu ja Kärävuori, jotka piti siirtää lukion tiloihin, korjataan ajallaan.

Esitys Ollikkalan päiväkodin siirrosta viereisen koulun tiloihin tyrmättiin. Hallitus päätti äänin 3–10, että Ollikkalaan rakennetaan uusi päiväkoti ja että kaupungin ensi vuoden talousarvioon esitetään hankkeelle 3,5 miljoonaa euroa.

Märynummen uutta koulua ja päiväkotia kiirehditään, ja sen suunnitteluun halutaan osallistaa myös kyläläiset. Uudisrakennuksen kustannusarvio on 3,7 miljoonaa euroa, ja sen rakentaminen on tarkoitus aloittaa ensi vuonna.

Keskustan isojen koulujen eli Hermannin ja Uskelan koulun Kavilankadun yksikön kanssa kaupunginhallitus päätti ottaa aikalisän.

Kaupunginjohtaja Lauri Inna esitti, että Hermanni jatkaisi Ylhäistentiellä entisen ammattikorkean tiloissa ja että kiinteistöä korjattaisiin 3,1 miljoonalla eurolla vuosina 2019–2021.

Uskelan koulu taas piti siirtää Torikadulle vanhaan Hermanniin, jos Kavilankadun kiinteistön painuminen jatkuu. Torikadulla piti tehdä kahden miljoonan euron remontti vuosina 2019–2020.

Hallitus esittää Hermannin Torikadun kiinteistön korjaukseen 400 000 euroa ja Ylhäistentien remonttiin 350 000 euroa ensi vuodeksi.

Lopuista korjauksista ja koulujen sijoituspaikoista päätetään erikseen, kun asiasta on saatu riittävät lisäselvitykset. Yksi selvitettävä asia on, kannattaisiko Uskelan koulun tilalle rakentaa kokonaan uusi koulu ja jos, minkälainen.

 

 

Eräs vaan

Oikein hyviä ja järkeviä uutisia.

Urpo

Samaa mieltä. Äänestystuloksissa kyllä täytyy ihmetellä kokoomuksen pyrkimyksiä. Toivottavasti tappiosta ei seuraa virkamiesten avustuksella viivytystaistelu, jossa kärsijöinä jälleen kerran ovat ensisijaisesti lapset ja nuoret koko Salon kaupungin ohella. Sen verran tapahtumarikas on tämän aiheen käsittely ollut, että tilannetta on syytä pitää tiukasti silmällä.

Lähtökohta seuraaviin kuntavaaleihin onkin näiden unohtumattomien tapahtumien jälkeen mahtava.

Haloo Salo

Minkäs takia Ylhäisten ammattikorkeakoulu piti siirtää muualle? Oliko rahaa liikaa että piti törsätä!?

Piiri alkaa olla liiankin pieni

Oli pakko saada IoT Campukseen täytettä. Eihän tässä muuten mitään järkeä ole, piiri pieni pyörii, valitaan seuraava koulu siirrettäväksi.

Alunperin Turun AMK supisti toimintojaan Salossa, joten kaupunki ei saanut Ylhäistentien rakennuksesta enää paljoakaan vuokraa. Joten oli helpompi lopettaa vuokrasuhde, ja AMK muutti Campukselle. Nyt se maksaa IoT:lle vuokraa.

Eli en tiedä, mitä kaupunki tässä voitti, Rantakokon sanoin: ”Salo voittaa, vaikka menettääkin vuokrarahoja”. Olisi nyt kiva tietää, mitä hyötyä Salolle on ollut AMK:n siirtymisestä Campukselle.

Raivorealisti

Amk on Turun kaupungin ylläpitämä. Turku teki päätöksen, ja oleellinen syy oli se, että nykyään opiskelijamäärä on lähes puolittunut parhaista ajoista – toki tämäkin johtuu rahasta.

Jerppu

Niinhän se on, eikä Turku halua Saloon mitään toimintaa, mikä hyödyttäisi Saloa. Turun AMK on siirtänyt Salosta Turkuun kaikki opintolinjat, joissa olisi ollut jotain tolkkua ja jättänyt tänne massatusinakoulutukset, joita eivät Turussa kaipaa. Olemme monella rintamalla kilpailijan vallan alla, turkulaiset päättävät Salon asioista. Salo tarvitsisi oman korkeakoulun, ainakin AMK:n, ehkä yliopistokoulutustakin? Tietenkin tekniikan alojen insinööri- ja diplomi-insinöörikoulutusta, myöhemmin jatkokoulutustakin. Siinäpä olisi hanke, jonka vaikutukset olisivat kauaskantoisia. Ja se oikeasti voisi sopia IOT-keskuksen yhteyteen ja saada synergiahyötyjä alan yritysten läheisyydestä. Sellaiseen hankkeeseen voisin hyväksyä verorahojen käyttämisen paljon mieluummin kuin vaikka jätepolttolaitokseen tai hyperlooppiin. Mutta uutinen on hyvä, aivan kaikki järki ei… Lue lisää »

Salon Amk pitäisi myös lopettaa

Salon AmK:ssa oli insinöörilinja, mutta se taidettiin lakkauttaa, kun ei tullut opiskelijoita. Ei se ole kyse siitä,etteikö olisi ollut hyvinä opintolinjoja, vaan, että koko kaupunki ei ole niin kiinnostava kuin esimerkiksi Turku, opiskelukaupunkina. Ehkä laatuun olisi pitänyt myös satsata, mutta nyt se on myöhäistä kun muut opiskelijakaupungit houkuttavat enemmän. Eihän täällä Salossa ole opiskelijoille yhtään mitään. Kuollut kaupunki.

Jerppu

Vai ei tullut opiskelijoita? Viimeinenkin vuosikurssi oli viimeistä paikkaa myöten täysi. Opetuksen laadussa kyllä oli rutkasti parantamisen varaa.

Päivi

Olen erittäin tyytyväinen tähän ratkaisuun.

Spiderman

Nyt Sirkkulan alakoulusta yläkouluun siirtyvät joutuvat menemään Perniöön. Nyt kun Sirkkula on aivan vanhan AMK:n tilojen vieressä, niin eiköjän sirkkulalaisten yläkoulu ole tulevaisuudessa siinä Ylhäistentiellä?

Vai edelleenkö päättäjät säätävät ja lapset matkaavat Perniöön?

Keijo K.

Eihän näillä ehdotuksilla ja päätöksilläkään aina ole mitään tekemistä järjen kanssa. Kunhan vaan ollaan jotain tekevinään.