Simo Laaksosen GP3-kausi päättyi palkintokorokehymyyn

0
Simo Laaksonen (oik.) löysi kauden parhaan vauhtinsa 18 osakilpailun mittaisen sesongin loppumetreillä.

Simo Laaksonen sai GP3-sarjan kauteensa hienon lopun. Marttilassa asuva kuljettaja kiidätti Campos Racingin autonsa Abu Dhabin viimeisessä kilpailussa kolmannelle sijalle. Kyseessä oli Laaksosen ensimmäinen palkintokorokesijoitus GP3:ssa.

Yhdeksäs starttiruutu ei ollut paras mahdollinen lähtökohta, mutta suomalainen nousi jo avauskierroksella kuudenneksi. Loppukierroksilla hän ohitti kaksi kuljettajaa, ja lisäksi toisena maalilinjan ylittäneelle Juan Manuel Correalle määrättiin viiden sekunnin aikasakko, joka pudotti hänet kuudenneksi.

– Hyvä ensimmäinen kierros. Edessä oli hässäkkää ja pystyin välttämään ne. Koko kisan ajan kyytini oli hyvää. Sain kärkiviisikon nopeasti kiinni, ja tällä kertaa taktikoin oikein. Jätin tarkoituksellisesti viimeisen DRS-mahdollisuuteni viimeiselle kierrokselle ja sain käytettyä sen täydellisesti hyväkseni, Laaksonen iloitsi tiedotteessa.

Alkukaudella enimmäkseen pistesijojen ulkopuolelle jääneen Laaksosen vauhti parani kauden loppua kohti. Hänen loppusijoituksensa sarjan pisteissä on 14:s.