Somerolainen Arvo Virtanen Oy toiminut 50 vuotta

0
Ari Tuomonen osti Arvo Virtanen Oy:n liiketoiminnan syyskuussa ja toimii nyt Someron ja Forssan myymälöiden kauppiaana. Tuomonen esittelee Virtasen ensimmäisen liikkeen avajaismainosta vuodelta 1968.

Somerolla ja Forssassa huonekalumyymälää pyörittävä Arvo Virtanen Oy on toiminut 50 vuotta. Somerolainen Arvo Virtanen perusti kodinkonekaupan Someron pääkadulle Joensuuntielle keväällä 1968. Ennen liiketilan saamista Virtanen kauppasi televisioita kulkemalla pakettiautolla talosta taloon. Muutaman vuoden kuluttua mukaan tulivat myös huonekalut, ja vuonna 1978 Virtanen rakensi Somerolle suuren myymälän.

Virtasen poika Janne Virtanen ja Virtasen huonekaluliikkeiden kauppiaaksi syksyllä tullut Ari Tuomonen huomauttavat Arvo Virtasen keksineen rohkeasti erilaisia markkinointitapoja. Koteihin jaettiin Virtasen Arvokas-mainoslehteä, mies perusti omalla nimellään kulkevan hölkän ja omaperäiset markkinointitempaukset seurasivat toisiaan.

Arvo Virtanen Oy:llä oli takavuosina liikkeet myös Salossa, Tammisaaressa, Kylmäkoskella ja Nummelassa.

Yrityksen 50-vuotisjuhlia vietetään perjantaina ja lauantaina Someron myymälässä.