Teemu Rannikko pelaa Vilppaassa vielä 2020-luvulla – kapteeni solmi vuoden mittaisen jatkosopimuksen

0
Teemu Rannikko on tällä kaudella päässyt pelaamaan myös synnyinkaupungissaan Turussa, jossa kotiottelunsa pelaa sarjanousija Ura Basket.

Suomen koripallohistorian paras pelintekijä Teemu Rannikko on tehnyt kauden 2019-2020 kattavan jatkosopimuksen Vilppaan kanssa. 38-vuotias Rannikko pelaa tällä hetkellä toista kauttaan salolaisseurassa.

Joukkueen kapteenina toimiva Rannikko on pelannut vahvan alkukauden. Hänen johdollaan Vilpas on avausottelun tappion jälkeen voittanut 12 ottelua peräkkäin. Lukema on seuraennätys.

Vilpas johtaa sarjaa ylivoimaisesti ja on marssimassa suurella todennäköisyydellä kolmanteen peräkkäiseen runkosarjan voittoon.

Rannikko on pelannut alkukauden 26 minuutin, 11,5 pisteen ja 5,8 syötön keskiarvoilla. Rannikon merkityksestä joukkueelleen kertoo paremmin se, että hänen plusmiinus-lukema (+105) on Korisliigan toiseksi paras. Rannikon ollessa kentällä Vilpas tekee peräti 1,4 pistettä pallonhallintaa kohti.

Kuluva kausi on Rannikolle kymmenes Korisliigassa. Kaudet 1996-2000 Rannikko edusti turkulaista Piilosetia. Kaudet 2000-2013 Rannikko vietti Italiassa, Espanjassa, Venäjällä ja Sloveniassa, kunnes palasi kaudeksi 2013-2014 Suomeen ja Joensuun Katajaan. Neljän Kataja-vuoden aikana Rannikko voitti kaksi Suomen mestaruutta. Rannikon ensimmäinen kausi Vilppaassa päättyi runkosarjan päätöskierroksella tulleeseen jalkavammaan.

Kaarinassa asuvan Rannikon jatkosopimus tietää samalla sitä, että Vilppaan kotimainen runko kokee ensi kaudella vain pieniä muutoksia, jos niitäkään. Rannikon lisäksi jatkosopimus ensi kaudesta on Mikko Koivistolla, Aatu Kivimäellä, Henri Kantosella, Riku Laineella ja LeeviMatias Taimelalla.

Vilppaan seuraava liigaottelu on ensi viikon perjantaina Lapualla Kobrien vieraana. Tiistaina joukkue kohtaa Suomen Cupin 2. kierroksen ottelussa sarjatasoa alempana pelaavan Forssan Koripojat vieraskentällä.

Lue Teemu Rannikkon kattava haastattelu torstain Salkkarista!