TPS-yhteistyön jatko on auki – SalPassa odotetaan, kuka korvaa Mika Laurikaisen Ykköseen tippuneiden turkulaisten peräsimessä

0
Mika Laurikainen jätti hyvästit TPS:lle viime lauantaisen liigakarsinnan toisen ottelun jälkeen. Kuva: TS/Jari Laurikko

Turun Palloseuran putoamisella jalkapallon Veikkausliigasta miesten Ykköseen on vaikutusta myös Kakkosessa pelaavaan Salon Palloilijoihin. Seurat ovat tehneet viime vuosina pelaajayhteistyötä, mutta nyt jatko on auki jo pelkästään siksi, että TPS:llä ei ole tällä haavaa päävalmentajaa. TPS:ää vuodesta 2014 lähtien luotsannut Mika Laurikainen ilmoitti välittömästi viime lauantaisen karsintaottelun jälkeen jättävänsä joukkueen. Hänen sopimuksensa olisi kattanut myös ensi kauden.
SalPassa odotellaankin nyt kuumeisesti, kuka Tepsin peräsimeen astuu Laurikaisen jälkeen.
– Yhteistyöstä ei voi ennen puhua ennen kuin tiedämme uuden päävalmentajan ja sen, mikä hänen näkemyksensä yhteistyöhön on. Pelaajatilanne Ykkösen ja Kakkosen välillä on lähellä toisiaan. TPS:n putoaminen vaikuttaa myös siten, että olemme jatkossa kiinnostuneita joistain samoista pelaajista, SalPan joukkueenjohtaja Ville Inkinen muistuttaa.
Inkisen mukaan Laurikaisen aikakaudella TPS-yhteistyö toimi pääosin hyvin.
– Valmentajasta se on kiinni, miten hän näkee tilanteen ja miten hän haluaa toimia. Yhteistyön pitää olla avointa ja rehellistä molempiin suuntiin, Inkinen alleviivaa.
Haluaisiko SalPa jatkaa TPS:n kanssa kimpassa myös ensi vuonna?
– TPS:llä on hyviä nuoria pelaajia, jotka eivät mahdu edustusjoukkueessa pelaamaan ja ovat Kakkoseen hyviä pelaajia. Pakottavaa tarvetta meillä ei kuitenkaan yhteistyöhön ole.