Video: Rekryexpossa suoraa puhetta työpaikoista – ja muutama sana kiinaa

0

Rekryexpo keräsi jälleen Lounais-Suomen työnantajat ja työnhakijat saman katon alle Turun Messukeskukseen. Työpaikoista ja työmahdollisuuksista syntyi keskiviikon tapahtumassa hyviä keskusteluja.
Rekryexpossa lähes 60 yritystä etsi uusia osaajia. Tapahtumassa mukana olleissa yrityksissä on avoinna yhteensä 2 000 työpaikkaa. Mukana oli useita Varsinais-Suomen suurimpia työnantajia, mutta myös pienempiä rekrytoijia.

Lounais-Suomen kova työpaikkatarjonta toi tapahtumaan myös lähes sata diplomi-insinööriopiskelijaa eri puolilta Suomea. FITechin (Finnish Institute of Technology) organisoimalla matkalla Oulun, Vaasan, Lappeenrannan, Tampereen ja Espoon opiskelijat tutustuivat messutapahtuman lisäksi johonkin paikalliseen yritykseen valintansa mukaan. Valittavia yrityksiä oli kolme, Meyer, Sandvik tai Valmet Automotive.
– Yritykset kiinnostivat kaikki, mutta Valmet Automotive oli kiinnostavin, puolet opiskelijoista suuntasi sinne, kertoo Tiina Maria Hartikainen Aalto-yliopiston tiedotuksesta.
Rekryexpossa oli myös kaupan, hoiva-alan ja it-alan työpaikkoja. Lisäksi esillä oli kesätyöpaikkoja.

Rekryexpon järjestivät Salon Seudun Sanomat ja TS-Yhtymän muut lehdet yhdessä Turun Messukeskuksen kanssa. Tapahtuma on järjestetty ensimmäisen kerran vuosi sitten. Toinen Rekryexpo oli huhtikuussa 2018.

 

Lue lisää haastatteluja Rekryexposta torstain lehdestä.

 

Työpaikat maakunnassa ja koko Suomessa

  • Lokakuussa Varsinais-Suomessa oli avoinna 3 985 työpaikkaa, kertoo tuorein Työllisyyskatsaus.
  • Maakunnan työpaikoista lähes 3 000 sijaitsi Turun seudulla.
  • Koko Suomessa avoimia työpaikkoja oli heinä-syyskuussa 46 900, kertoo Tilastokeskus.
  • Vuotta aiemmin luku oli 34 300.
  • Tilastokeskus kertoo, että yli puolet avoimista työpaikoista oli työnantajien arvioiden mukaan vaikeasti täytettäviä.