Yritysten rooli kouluttajana kasvaa – salolainen Ossi Vahtera vaihtoi ammattikoulun Kartin konepajaan

0
Kiikalassa asuva Ossi Vahtera opiskelee Kartin konepajalla kunnossapitoasentajaksi. Vahtera ei ollut tyytyväinen ammattikoulussa saamaansa opetukseen ja vaihtoi oppisopimuskoulutukseen.

Pula osaavasta työvoimasta on johtanut siihen, että yrityksillä on yhä suurempi rooli työntekijöiden kouluttajana. Kovassa kasvussa olevalla somerolaisella Kartin konepajalla on koettu tänä vuonna voimakas nuorten esiinmarssi. Kart kouluttaa itse muiden alojen nuoria metallitöihin ja oppisopimuksella siellä voi hankkia myös ammattitutkinnon.

Kartin toimitusjohtaja Sakari Vuorensola kertoo, että yritykseen tulee tällä hetkellä paljon yhteydenottoja nuorilta. Vuorensola on erittäin tyytyväinen nuorten työpanokseen.

Salolainen Ossi Vahtera vaihtoi tänä syksynä ammattikoulun työn avulla oppimiseen ja aloitti Kartilla oppisopimuskoulutuksen.
– Tuntui, että koulussa ei enää oppinut käytännön tekemistä. Tämä sopii minulle paljon paremmin, 18-vuotias Vahtera sanoo.

Somerolainen Laukamo Group käytti tänä vuonna ensimmäisen kerran yrityksen tarpeisiin varta vasten räätälöityä rekry-koulutusta. Koulutuksen avulla yritys sai ohutlevytehtaalle kaipaamiaan särmäreitä.

Lue lisää 5.11.2018 Salon Seudun Sanomista

Terhi Karttunen sai 14 viikon rekry-koulutuksen jälkeen Laukamolta työpaikan särmärinä.