Ei enää ilmasto- vaan ihmisoikeuskysymys – perjantaina Salossa osoitettiin mieltä Gretan tueksi

0
Eeva-Stiina Lönnemo, Birgitta Wulf ja Paula Lönnemo tukivat perjantaina Gretaa ja ilmastonmuutoksen torjumista Salon kaupungintalolla.

Luonto- ja ilmastoaktivistit Eeva-Stina ja Paula Lönnemo, Birgitta Wulf ja Teemu Lehtinen edustivat salolaiskansalaisia maailmanlaajuisessa Perjantait Gretan kanssa -mielenosoituksessa, jossa vaaditaan välittömiä toimia ilmastonmuutoksen torjumiseksi.
– Tämä ei ole enää ilmasto- vaan ihmisoikeuskysymys, naiset totesivat Salon kaupungintalon edustalla perjantaina aamupäivällä.

15-vuotias ruotsalaiskoululainen Greta Thunberg on saanut aikaan maailmanlaajuisen ilmiön. Nyt Perjantaita Gretan kanssa vietettiin myös Salossa, kuten yli 260 muussa kaupungissa ympäri maailmaa. Suomessa mukana oltiin ainakin 11 kaupungissa.

Thunberg ei elokuun 20. päivän aamuna mennyt kouluun. Sen sijaan hän meni reppuineen ja kyltteineen parlamenttitalon eteen ja julisti joka perjantaiksi koululakon, joka kestäisi vaaleihin, ja sittemmin siihen asti, kunnes Ruotsi toteuttaa Pariisin ilmastosopimuksen mukaista politiikkaa.
Thunberg kirjoitti Twitter-päivitykseen: “Me lapsethan emme usein tee kuten sanotte että meidän pitäisi tehdä, vaan teemme kuten te teette. Ja koska te aikuiset haistatatte paskat minun tulevaisuudelleni, teen samoin. Olen koululakossa ilmaston puolesta vaaleihin asti.”
Poliitikoille Thunbergin terveiset kuuluvat: ”Asettakaa ympäristö talouden edelle ja ottakaa ilmastokysymys tosissaan.”

Lue koko juttu ja lisää ilmastonmuutoksesta 1.12.2018 lehdestä