FoKoPo piinasi ensimmäisen puoliajan, mutta Vilpas eteni puolivälieriin Suomen Cupissa

0
Punapaitaisen Vilppaan "Karkkila-osasto" teki tuhojaan erityisesti kolmannen neljänneksen loppupuolella. Tuolloin Miikka Luosmaa (oik.) donkkaili palloa koriin Aatu Kivimäen tarjoiluista. (kuva: SSS/Juha Tuuna)

Salon Vilpas eteni koripallon miesten Suomen Cupin puolivälieriin. I divisioona A:n häntäpäässä majaileva Forssan Koripojat taipui kotisalissaan pistein 84-109 (50-46).

Vilpas pelasi ilman maajoukkuemiehiään Mikko Koivistoa ja Juho Nenosta. Kun Cupin sääntöjen mukaan ottelussa saa pelata kolme ulkomaalaista, oli amerikkalaisista huilivuorossa Antonio Ballard.

FoKoPo sai alempisarjalaisena heittää ennen ottelua kymmenen kolmen pisteen heittoa. Niistä onnistui kolme, eli forssalaiset lähtivät peliin 9-0-johtoasemassa.

Varsin yllättäen ero ei alkuvaiheissa kaventunut, vaan kävikin päinvastoin. FoKoPo johti toisella neljänneksellä suurimmillaan jo 40-24. Neljänneksen loppu oli kuitenkin siinä määrin Vilppaan hallintaa, että pitkälle tauolle lähdettiin enää neljän pisteen kotijohdossa.

Kolmannella neljänneksellä vierasjoukkue repi tarvittavan eron. Tilastoista huomiota herättänein asia oli senttereiden plusmiinusjakauma: Jamie Skeen +2, Miikka Luosmaa +21. 16-vuotias Leevi-Matias Taimela pelasi ensimmäisen virallisen miesten ottelunsa Vilppaassa.

Vilppaan pisteet/levypallot: Henri Kantonen 12/2, Teemu Rannikko 19/4, Jamie Skeen 12/8, Brandon Taylor 10/8, Diante Baldwin 19/2/11 syöttöä, Miikka Luosmaa 11/1, Aatu Kivimäki 12/1/6 syöttöä, Riku Laine 12/7, Leevi-Matias Taimela 2/3.

Vilpas kohtaa Salossa pelattavassa puolivälierässä joko liigajoukkue KTP-Basketin, II divisioonaryhmän Koiviston Kipinät tai ikämiesyhdistelmä Räppäkäpälät. Liigapelit jatkuvat salolaisilla tämän viikon perjantaina Lapualla.

Lue lisää keskiviikon lehdestä