IBK Meda hävisi kärkiottelun jatkoajalla – FBT Pitun sarjajohto venyi pisteellä

0
Kalle Palokankareen IBK Meda oli pitkään kärkiottelun voitossa kiinni.

IBK Meda kärsi perjantai-iltana kirvelevän 6–7-jatkoaikatappion salibandyn II divisioonan sarjakärjelle FBT Pitulle.

Uuden pistelaskun mukaan Meda sai ottelusta yhden sarjapisteen ja Pitu kaksi. Näin edelleen tappioitta olevien porilaisten johtoasema salolaisiin venyi kolmeen pisteeseen, kun runkosarja on puolivälissä.

Vaikka ottelu oli äärimmäisen tasainen, oli se suurimmalta osin kotijoukkueen hallinnassa. Meda menetti ottelussa kolme kertaa kahden maalin johtoaseman (3–1, 5–3, 6–4), pääosin omien pallonmenetysten kautta.

– Kolmannen erän alku oli meiltä huono. Vastustaja meni kahteen kenttään ja alkoi ottaa ylempää kiinni. Olimme liian hitaita ja odotimme turhaan, että he pääsevät päätyyn asti. Pitu jaksoi painaa paremmin, IBK Medan maalivahti Joni Kallioniemi myönsi.
Yksi syy Pitun karvauksen alla murenemiseen oli siinä, että Medalta puuttui ottelusta muun muassa puolustajat Antti Nurminen ja Ville Forsman, mikä sekoitti pitkään yhdessä pysyneet viisikot.

Meda oli voittanut ennen eilistä kuusi ottelua peräkkäin, joissa Kallioniemi oli päästänyt jokaisessa vain 2–3 maalia. Nyt omiin meni seitsemän.

– Viimeisessä erässä meni vähän turhan pienistä (kulmista). Mutta se on sellaista: välillä menee ja välillä jää.

– Vastustaja oli todella hyvä. Mieluummin tällaisia matseja pelaa kuin sellaisia, jotka ovat ohi jo avauserän jälkeen, Kallioniemi kertoi.

Medan kuudesta maalista ykkösketju Daniel RantanenJoona HeljäläJesse Kuusisto teki kolme ja kakkosketju Henri AlhoJoni KuusistoJoonas Mäntsälä kolme.

Syyskauden 10 ottelustaan kahdeksan voittaneen IBK Medan seuraava ottelu on maanantaina 17.12. Tuolloin Salohalliin saapuu Forssan Suupparit.

Lue lisää torstain Salkkarista!