IoT Campukselle muutti kolme uutta toimijaa

4
LINK Design and Development Oy:n pääsuunnittelija Jouko Seppänen (vas.) ja tiiminvetäjä Onni-Matti Halkola ovat molemmat työskennelleet aiemmin Nokialla, joten Salo IoT Campuksen rakennus on heille tuttu. Nyt heidän työpisteensä on jälleen siellä. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Salon IoT Campuksella on aloittanut kolme uutta toimijaa. Ne ovat tuoneet kampukselle yhteensä kymmenkunta uutta työntekijää. Nyt talossa toimii jo 75 teknologia- ja palvelualan yritystä.

Designtoimisto LINK Design and Development OY:n toimipisteessä työskentelee toistaiseksi kaksi henkilöä, mutta tarkoituksena on laajentaa toimintaa vuodenvaihteen jälkeen. Suurin osa yrityksen noin 50 työntekijästä on Espoossa.

Toinen uusi tulokas on grafeeniteknologiaan erikoistunut Intelligent Materials Oy. Se työllistää kymmenkunta henkeä Australiassa, ja keväällä perustettiin Suomeen tytäryhtiö, jossa on neljä työntekijää. Heistä kaksi työskentelee Salossa, kaksi pääkaupunkiseudulla.

Kampuksella käynnistelee toimintaansa myös Turun ammattikokrkeakoulun Kyberturvallisuuden testauslaboratorio. Se toimii neljän palkatun henkilön voimin. Laboratorio keskittyy IoT-laitteiden ja -järjestelmien testaamiseen.

Petsku 5G

Ei hätää, Huawei saa rakentaa Lounean kanssa Salosta älykaupunkia!?

Muu maailma boikotoi jo enemmän ja enemmän Huaweita, mutta Suomi ja Salo ovat liian sinisilmäisiä!
Miten tämä voi olla mahdollista?

Taneli

Muu maailma on normaali paitsi Suomi. Täällä lopetetaan autoilu ja palataan 1600-luvulle hevosvankkureihin.

T.Pohjola, Salo

Monia varmasti askarruttava kysymys on, kuinka paljon IoT-alan työpaikkoja on nyt I0T Campuksella pois lukien Meriniityssä siirtyneet työpaikat.

Muistissa on ne laskelmat ja kehitysennusteet erinomainen – hyvä – tyydyttävä, mutta kun tuo kiinalainen puhelinyrittäjä teki vanhanaikaiset, tilaa on varmasti myös enemmän kuin tavoitteena oli päätösvaiheessa? Tosin kiinalaisen yhtiön osuus tiloista laskettiinkin varmoiksi?

Jerppu

En tiedä lukuja, mutta ilmeisesti muutama, pienehkö toimisto on tuonne tullut, jotka ehkä eivät olisi Saloon tulleet ilman IoT Campusta? Mahtaisiko netto olla joitain kymmeniä työpaikkoja?

Joka tapauksessa varmasti vähemmän, kuin mitä päättäjät haaveilivat, silti enemmän kuin mitä esimerkiksi itse uskoin tulevan tässä ajassa.

En vielä sano, että olisin ollut aivan väärässä, mutta ehkä tuo on hiukkasen paremmin menestynyt kuin mitä odotin. Olisin mielelläni kokonaan väärässä tässä.