Joulupukki, varo Hjallista!

0
Kansanedustaja Hjallis Harkimo (Liike Nyt) lupasi kertoa Jokerien uuden pääomistajan nimen ennen kuin joulupukki tulee. No, aina tulee uusia jouluja ja uusia pukkeja. (kuva: Lehtikuva/Jussi Nukari)

Rakas joulupukki.

Vaikka rekesi on jo nytkähtänyt matkaan, haluaisin sujauttaa vällysi alle viime hetken lahjatoiveet, jotka toivottavasti ehdit noteeraata viimeistään siinä vaiheessa, kun harhailet Salon itäisellä ohitustiellä.

Olet tullut tunnetuksi amerikkalaisen hiilihapotetun kasvisuutejuoman mainoskasvona (100 ml/42 kcal). Toivon sinun silti muistavan myös aavistuksen kofeiinirikkaamman itävaltalaiskilpailijan (100 ml/45 kcal) logoa kantavaa Wilma Murtoa. Kuusjoelta maailmalle ponnistanut seiväshyppääjä aikoo tänä talvena matkustaa olosuhteiden ja pätevien treenikumppanien perässä pitkin maailmaa, joten toivon hänelle ergonomista niskatyynyä taittamaan lentomatkojen rasitusta.

Suomalaisille iltapäivälehdille toivon lahjakorttia winnipegiläiseen yksityisetsivätoimistoon. Näin he saisivat entistä reaaliaikaisempaa tietoa Patrik Laineen arjesta, ja pörssipisteistä elävä kiekkokansa saisi klikattua itsensä jännetuppitulehduksen partaalle.

Naisten jääkiekkomaajoukkueen pelaajat saivat oman 250 000 euron lahjansa jo aiemmin Olympiakomitealta tukirahan muodossa. Siksi toivonkin Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustoselle junalippua Saloon, jossa hän voi tutustua paikallisen naisten lentopallojoukkueen toimintaan ja huomata, että naispalloilussa voi hankkia aseman ja arvostuksen myös työnteolla, eikä toistuvalla kitinällä.

Yleisradion mainiolle ampumahiihtokommentaattorille Sanna-Leena Perungalle toivon haukkupantaa, joka ruiskauttaisi joka kerta nenän alle rauhoittavaa laventelia, kun Kaisa Mäkäräinen ampuu nollat ja ilmoille pääsee lisäarvoton ”JES!”. Muulle Ylen urheiluporukalle toivon puheterapeuttia, joka kitkisi monikon 1. persoonassa puhumisen.

Toivon myös Sinulle joulupukki normaaliakin turvallisempaa matkaa, sillä tubettaja ja tosi-tv-tähti Hjallis Harkimo lupasi kertoa Jokerien uuden pääomistajan nimen ennen kuin joulupukki tulee. Viidessä kaudessa 60 miljoonaa euroa tappiota tehneen venäläisseuran uutta pääomistajaa ei ole kuitenkaan vielä paljastettu, eikä uutta oligarkkien marionetiksi suostuvaa pääomistajaa kai löydykään ilman laajamittaista uhkailua ja kiristystä. Joten varaudu siihen pukki, että Hjallis saattaa hiekoittaa reittiäsi.

Sitä paitsi Jokerit pelaa sarjassa, jossa ei edes pidetä joulutaukoa, eikä odoteta pukkia vaan pahinta päävastustajaasi pakkasukkoa!