Loimaan bussihyökkäyksestä epäilty mies vangittiin

0

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on vanginnut miehen, jota epäillään Loimaan bussihyökkäyksestä. Vuonna 1985 syntynyttä miestä epäillään todennäköisin syin liikennetuhotyön yrityksestä.
Ulkomaalainen mies kävi poliisin mukaan tiistaina bussikuskin kimppuun kesken ajon.
Toista ulkomaalaismiestä epäillään vastaavanlaisesta teosta Uuraisilla Keski-Suomessa keskiviikon vastaisena yönä, mutta keskusrikospoliisin (KRP) mukaan yhteyksiä tekojen välillä ei ole ainakaan toistaiseksi ilmennyt.
– Näyttää siltä, että teot ovat itsenäisiä ja rikoksesta epäillyt eivät tunne toisiaan. Asiaa toki vielä selvitetään perinpohjaisesti, KRP:n tutkinnanjohtaja Sanna Springare kertoi aiemmin perjantaina.
Myöskään terroristista motiivia teoille ei tällä tietoa epäillä.
Keskusrikospoliisi vaatii vangittavaksi myös Uuraisten hyökkäyksestä epäiltyä miestä. Hänkin on noin 30-vuotias. Vangitsemisoikeudenkäynti on poliisin mukaan huomenna lauantaina.
Epäiltyjen motiiveista ei ole vielä täyttä selvyyttä.
– Epäillyt eivät ole niistä vielä täysin pystyneet kertomaan. Tapahtumien kulku on kuitenkin poliisilla suurin piirtein selvillä, Springare sanoo.
Springaren mukaan miehet ovat lähtöisin eri maista. Springare ei ota kantaa mediassa olleisiin tietoihin, joiden mukaan miehet olisivat turvapaikanhakijoita, jotka olivat saaneet kielteisen päätöksen hakemuksiinsa.

STT

Kuvat: