Kolme lounasravintolaa sulkeutunut Salossa

37

Lounastarjonta on supistunut Salossa syksyn aikana. Soppajono ja Café Matilda sulkeutuivat lokakuussa ja Lounari tällä viikolla.

Café Matildan Lenita Lagerroos ja Lounarin Marko Saarinen sanovat suurimmaksi syyksi asiakaskunnan vähenemisen ja suuret asiakasvaihtelut päivien välillä.

Soppajonon Harri Vaimala kertoo, että asiakkaita riitti, mutta perheyrityksessä otetaan nyt uusi askel.

Lue lisää perjantain lehdestä!

Marco

Jotenkin ei yllätä, mutta onneksi saadaan uusi uljas paviljonki.

Ulla

Toivon sydämestäni, että Salo kaatuu kokonaan.

Alfred

Lol! Miksi

Irja salonen

Salossa on palveluhaluisia ihmisiä, halua nousta aina uudelleen – joten muuta Hesaan, jos sulla on varaa…

Make Salo Great Again!

Miksi ihmeessä? Onko jäänyt jotain traumoja?
Suosittelen psykologilla käyntiä.

Tiina

Avaa vähän asiaa.

Vapaa Kanaherra

1. Kyse ei ole sydämen asiasta – aloita syömälakko
2. Eikö Salo olekaan savipatjalla?

Päivän pohjanoteeraus

Todella typerä kommentti.

Duunari

Olisi ehkä syytä myös katsoa peiliin. Lounaspaikkojen hinnat nousseet myös aika reilusti viime vuosina, ja ostovoima heikentynyt. Noin käy väistämättä, kun hintoja nostetaan 10% vuodessa ja palkkoja 1%.

Talouspäällikkö

Jos firman kulut nousevat, niin nousee lounaan hinta myös. Ei se sen kummempaa. No iot campus ainakin vei asiakkaat yrittäjältä.

Ex-Noksu

No ei kyllä ole vienyt. Eivät IoT:n Fazerilla käy syömässä kuin opiskelijat ja ne, jotka eivät kauemmaksi ehdi tai joille on sama millä vatsansa täyttää. Ruoan taso on valitettavasti laskenut sille kouluruokatasolle mutta hinta on sama kuin kilpailijoilla, puhumattakaan Salon kebab-pizzeroiden hinnoista.

Kauhalla tulee

Duunarille, ootko huomannut ollenkaan että ne raaka-aineet ovat kallistuneet myös aika lailla? Se, että lounaan hinta pitäisi olla linjassa kuluihin ja siihen helvatin ylisuureen annosmäärään mitä pääosin tyypit vetävät kun on ns. buffet-pöytä, jossa ei rajoiteta kalliiden raaka-aineiden ottoa. Totta on, että yrittäjä se on joka maksaa, ei se duunari, joka luulee tuon yrittäjän tekevän hitonmoista tiliä? Eikö duunari? Käyppä ostamassa raaka-aineet kaupasta ja rupeappa duuniin! Yllätyt kyllä…terweisin joka yrittää

Maaorja

Raaka-aineet kallistunu? 😲 Ei ainakaan tuottajahinnat oo noussu. Jos on kallistuneet nii se o sit kauppa joka vetää välistä. Kaikki halpuuttamiset kun otetaan suoraan tuottajahinnoista, väitti se Taavi Heikkilä mitä hyvänsä.

Entinen yrittäjä

Tee kannattavuuslaskenta. Huomaat ettei raaka-aine ja duunarin palkat ole se joka yrityksen kaataa.
Toisaalta ei Suomessa ole osattu koskaan pyörittää yritystä volymiperiaatteella.
Täällä pitää aina nostaa hintaa.

Asiakas

Niinpä, ostovoiman heiketessä asiakkaat vähenevät, ei se sen kummempaa ole.

Kauhalla tulee

Hyvä neuvo yrittäjälle! Kun ostovoima vähenee, niin laske hintaa…samalla kun raaka-aineiden hinnat nousevat ja toki duunarillekin toki palkkaakin pitäisi maksaa! Järkevä yhtälö, eikö?

Jännää keskustelua

Eiköhän kaikki ymmärrä, että kun raaka-aineiden hinnat nousee + muut kustannukset vuokrat jne., niin tuotteen hintaa on pakko nostaa. Toisaalta jos asiakkaiden käytettävissä oleva rahamäärä ei nouse samaan tahtiin tuotteen hinnan kanssa, niin ei se lounaalla käyminen asiakkaallekaan ole järkevä yhtälö.
Jos joku yrittäjä tulee tätä keskustelua lukemaan toivoen neuvoja lounasravintolaansa, niin huh huh, mutta jos hinnalla ei pysty kilpailemaan, niin silloinhan pitää kilpailla joillain muulla osa-alueella. Esimerkiksi tuote, palvelu, sijainti, kätevyys jne.

Nina

Missään ei ole niin nuiva palvelu kun Salossa. Ei ihme jos ei käy asiakkaita. Pari vuotta koitin asua, mutta siirryin takasin sivistyksen pariin.

Positiivi

Sitä saa mitä tilaa.

Vesi kielellä

Salon ravintolatarjontaan en osaa sanoa muuta, kuin että Vilhoa kaipaan edelleen.

Paras lounas

Onneksi Salkkarin ravintola jatkaa edelleen. Hyvät ruoat, hyvä palvelu ja nätit tytöt.

Lounastaja

Ainoa noista millä oli edes ruuan laadun ja hyvyyden kannalta kannuksia jatkaa oli Soppajono. Soppajono ei lopettanut ilmeisesti asiakkaiden vähyyden takia. Hyvä ruoka ja laadukas tekeminen on avainasemassa. Matildassa ei ollut kumpaakaan, Lounari ok mutta se jokin sydän tekemisestä puuttui. Käykääpäs testaamassa Salkkarin lounasravintola. Jonoa rappukäytävään asti ja eikä suotta.

Änkyrä

Vastavalmistuneelta insinööriltä menee vuodessa yhden kuukauden palkka työpaikkalounaisiin. Siksi porukka syö omia eväitä. 10 v sitten lounaan sai vitosella.

Kikka

Ilman lounasetua kyllä näin taitaa tehdä..

keijo.k

Kyseessä on kohtalaisen pitkä lounas tai pieni palkka? Harvempi vastavalmistunutkaan inssi työskentelee parillasadalla kuussa?!

Seniori

10€ päivä, 50€ viikko, 200€ kuukausi, 2200€ 11 kuukautta. Kyllä tuo on perusinssin käteen jäävä palkka uran alkuaikoina.

keijo.k

Ajattelin kokeilla ollaanko hereillä, nukutaan!

YksPäivitys

Laitanpa minäkin lusikkani tähän soppaan. Lounastarjontaa on Salossa kiitettävästi, mutta miksi täällä on lounas miltei paikassa kuin paikassa vain klo 14 asti? Jospa olisi klo 16 asti, voisi porukka käydä toiseen malliin? Jos ei hinnoilla pysty kilpailemaan niin miksei ajalla?

Niklas

Ihmetyttää miksei Salo pääse nosteeseen mukaan. Kaarina, Turku, Lieto ja muut kyllä porskuttavat. Missä vika?

Neliöhinnat

Toimitilojen hinnassa. Vuokra- ja myyntihinnat ei ole liikahtaneet, vaikka suuret yritykset lähtivät vuosia sitten. Näin ollen Salo ei ole kilpailukykyinen toimintaympäristö verrattuna Turkuun, Kaarinaan tai Lietoon.

Varsinkin pienyrittäjille, kuten ravintoloille, tilakustannus on aivan ratkaiseva tekijä paikan valinnassa. Sen lisäksi paikassa pitäisi myös vilistä vilkkaasti ihmisiä, asiakkaita.

YksPäivitys

Taitaa olla niin, että täällä vuokrahinnat ovat vain yksien käsissä, jotka eivät muuta hinnoitteluaan alemmaksi, kun ei ole pikkurahan puutetta? Ennen luulin, että hinnoissa on Nokia-lisä, mutta Nokian lähdöstä on jo yli kuusi vuotta.

Salossa asuvana toivoisin myös rautakauppojan pitävän ovensa sunnuntaisin auki, vaikkapa vain neljä tuntia. Olisi mukavaa, ettei tarvitse Turkuun lähteä.

Mamma

Olisi edes klo 15. Vilhossa muuten oli. Ei salolaisena kerron että Salossa on erittäin mukavia ihmisiä lähes joka paikassa, lupsakoita, vähemmän tärkeitä, iloisia, juttelevaisia. On ilo käydä asioimassa Salossa, toisin kuin Lohjalla missä lappuliisa kiirehtii paikalle ennen kuin ehdit pysäköintimaksua maksaa ja jonkin näköistä palvelua saa jos asioit ruotsiksi. Tosin jalkahoitaja sanoi että niin metsä vastaa…

Ohikulkija

Kyllä itsekin viihdyn Salon seudulla ja teen täällä työmatkani varrella kaikki mahdolliset ostokset. Ei ruuhkaa, ei parkkimaksuja, olen saanut hyvää palvelua. Kun istahtaa hetkeksi ja silmäilee ympärilleen, täällä on aktiivista menoa. Lama on mielestäni opettanut ihmiset varovaisemmiksi rahankäytössä, jämähtäneet palkankorotukset eivät myöskään auta asiaa. Mutta kyllä ihmiset elävät edelleen ja tarvitsevat asioita. Nämä lyttääjäkommentaattorit ovat joskus vähän arsyttäviä, niitä on niin paljon, itse ajettelen eteenpäin ja luen mielelläni mieluummin kehityskeskusteluja. Minulla on kokemusta pääkaupunkiseudulla asumisesta, on jonkin verran asioita, mitä kannattaa itselle selvittää, ennen kuin muuttaa esim. Helsinkiin. Kannattaa esimerkiksi miettiä, miksi jokin yritys pärjää, miksi paikkakuntalaiset ovat ottaneet sen… Lue lisää »

Väki vähenee kaupungista

Tarjontaa on yksinkertaisesti liikaa, syöjiä ei riitä. Nuorilla ei ole varaa syödä joka päivä ulkona, siksi omat eväät mukana. Eläkeläisillä on aikaa ja taitoa tehdä ruoat kotona.

päivittäin lounaalla

Kyllä Meriniityssä ruokailijoita riittää ja lounasruokalaa ei valita hinnan mukaan, koska kaikissa ruoka saman hintaista. Kyse on laadusta. Rosmariini ja Salkkarin ruokala aina varmoja valintoja, ja sen myös huomaa ruokailijoiden määrästä. Kovasti olemme kuitenkin ihmetelleet, miksi ruokalistat ovat lähes samat, eli samalla päivällä kaikissa kanaa tai pihviä tms. Toivottavasti Lounarin tiloihin löytyisi jatkaja.

Valikoin tarkkaan

Possu, kana, nakki ja kaalikääryle vuorottelevat lounaslistoilla ympäri Lounais-Suomen. Pohjoisempana löytyy enemmän vaihtelua perinteisten kotiruokien kera.

Valmistan niitä kotona ja lämmitän työpaikalla mikrossa sen mukaan, onko lounaspaikoissa mieluista ruokaa. Yhdeksän euroa on pitkä penni aivan peruselintarvikkeista keitetystä annoksesta.

Ei ihan lautasmallin mukaan

Lohi maksaa keskimäärin 17,90 e/kg. Valmistushävikki noin 10%. Annoskoko peruslounaspaikassa 400-600g lohta, ja kyllä, perusukko syö sen verran pääraaka-ainetta lähes joka lounaalla. Lisäksi lisukkeet, juomat, leivät, palkat ja vuokrat päälle sähkölaskusta puhumattakaan.

Pärjää ihan peruskoulumatikalla, niin tajuaa, että 9e on melko edullinen hinta.