Koskella epäillään salametsästystä

9
Valkohäntäpeurojen (valkohäntäkauris) metsästyskausi on parhaillaan käynnissä. Kosken epäilty salametsästystapaus on todella harvinainen. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Koskelta on löytynyt kuluneen syksyn ja talven aikana kolme kuollutta peuraa, joita epäillään salametsästäjien kaatamiksi. Asiasta uutisoi ensin Auranmaan viikkolehti.

Alueella on myös raportoitu oudoista autonjäljistä metsäteillä ja pelloilla. Autoilla on ajettu jopa oraspelloilla. Autoja ei ole tunnistettu.

Varsinais-Suomen riistakeskuksen riistasuunnittelija Jörgen Hermanssonin mukaan salametsästys on seudulla todella harvinaista.

– Vastaavanlaisia tapauksia ei tule ilmi edes joka vuosi. Yleensä salametsästys huomataan, kun löydetään kuollut peura tai epäilyttävä teurastuspaikka, hän sanoo.

Lue lisää torstain lehdestä!

Perusjamppa

Kun julkimetsästäjät eivät vähennä tarpeeksi hirvieläimiä, täytyy homma tehdä sitten salaa…

Antaa mennä vaan

Kyllä noita riittää, ei ole mikään silmälläpidettävä laji.

Urpo

En kannusta ketään laittomuuksiin, mutta joku tolkku pyyntimenetelmissäkin pitäisi olla, jos luvatta toimii. Taitaa olla hyvä syy sille, että luvat noilta tyypeiltä puuttuu.

Matti

Kyllä jokaisella pitää olla oikeus metsästää omassa metsässä ilman mitään byrokratiaa.

Urpo

Ihan ilman byrokratiaa ei pidä metsästystä sallia, sen verran suuret vastuukysymykset niin ihmisten turvallisuuden kuin eettisten arvojen osalta aiheeseen liittyy. Siksi aselupa ja metsästyskortti ovat perusteltuja. Samoin ammuntakoe, joka nykyisellään on aivan liian helppo. Itse selvisin siitä harjoittelematta ensikertalaisena, taustalla vain vuosikymmenten takainen kokemus armeijassa rynnäkkökivääristä. Sen sijaan valkohäntäpeuran kaatolupa ja vaatimus 500 ha pinta-alasta ovat täysin käsittämättömiä ulkopuolella olevia rajoitteita. Nykyinen riistapolitiikka ei siksi tähtääkään vahinkojen hallintaan, vaan valtajärjestelmän ylläpitoon ja saalisvarmuuden maksimointiin. Siihen on saatava muutos viimeistään seuraavien vaalien yhteydessä. Nyt punnitaan, ketkä veljeilevät hirviporukoiden kanssa, ketkä pitävät muun yhteiskunnan, biotalouden sekä luontoarvojen puolia ja ketkä ovat täysin… Lue lisää »

Hemuli

Kun 17 euron pyyntilupamaksua ei ole maksettu valtiolle, se on selvä rikkomus ja toisten oraspellolla autolla ajo on kielletty. Muuten ylimääräisten valkohäntäpeurojen vähentäminen ampumalla on hyödyllistä, nehän ovat yhteistä valtion ”omaisuuta”, ei minkään seuran omaisuutta. Nyt ylisuurta peuramäärää karsitaan ”ampumalla” niitä autolla. Se on kallista puuhaa. Vakuutusyhtiön mukaan keskimääräinen peurakolarikorjaus maksaa 5 000 euron pintaan. Kolarimääriä ei taideta enää rekisteröidä mihinkään, joskus niitä oli runsaat 5 000 vuodessa, nyt paljon enemmän. Kymmeniin miljooniin nousevat pelkät vuotuiset kolarikustannukset. Salon seudulta lähti ehdotus, että valkohäntäpeurojen metsästyksessä saisi käyttää keinovaloa, sillä lumettomat syyspimeät haittaavat metsästystä, eikä edes kaikkia luvallisia peuroja pystytä kaatamaan. Se… Lue lisää »

Matti

Henkilöt, jotka aina haluavat pitää kiinni vallitsevasta systeemistä, ovat yhteiskuntaa alaspäin vieviä. Aina pitää olla terveen kriittinen vallitseville asetuksille ja laille.

Itse luotan ihmisten kykyyn tehdä oikeita ratkaisija, en hyväksy jonkun, joka luulee olevansa toisia viisaampi, ohjeita ja holhoavia ohjeistuksia.

Kaikille metsäomistajille oikeus metsästää omassa metsässä, jos sitä haluaa. Meidän metsässä metsästys on kielletty, on mukava katsella peuroja.

Urpo

Koska metsätykselle on asetettu vaatimus yhtenäisestä 500 ha pinta-alasta, metsästyskielto on tehokas keino haitata laajalla alueella metsästystä. Onko kiellollesi muukin syy kuin halu katsella peuroja?

Positiivi

Trollipeikot ovat peurojen hyviä kavereita 🙂