Kosketeltavaa taidetta Salon hoivakoteihin

0
Waltissa työskentelevät Mirko Bjugg (vas.) ja Jesse Pyörre sekä Salon Taiteilijaseuran Andréa Vannucchi ja Tea Tikka ovat puhaltaneet yhteen hiileen saadakseen Anja Ahon näyttävät puuveistokset salolaisiin hoivakoteihin. Veistosten liikuteltavat jalustat ovat Mirko Bjuggin käsialaa. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Salolaiset hoivakodit saavat tänä jouluna uutta taidetta.

Salon Taiteilijaseura sai kuvanveistäjä Anja Ahon (1931-1992) puolisolta Aulis Aholta vuonna 2016 lahjoituksena kokoelman Anja Ahon puuveistoksia, jotka seura on päättänyt sijoittaa kaupungin suurimpiin hoivakoteihin.

Suurikokoiset, ihmishahmoja esittävät veistokset on tehty 1970-80-lukujen aikana kotimaisista puulajeista, kuten koivusta, männystä ja vaahterasta.

Taiteilijaseura sijoittaa hoivakoteihin kaksitoista teosta, joista kookkaimmat ovat ihmisen kokoisia.

Lue lisää perjantain lehdestä!