KRP: Mies hyökkäsi bussikuskin kimppuun kesken ajon Uuraisilla, Loimaalla eilen samankaltainen tapaus – MTV:n tietojen mukaan bussihyökkäysten tekijät ovat turvapaikanhakijoita

1

Keskusrikospoliisi (KRP) tutkii kahta tapausta, joissa molemmissa ulkomaalainen mies kävi bussikuskin kimppuun kesken ajon.
Ensimmäinen tapaus sattui eilen iltapäivällä neljän aikoihin Loimaan linja-autoasemalla. KRP:n tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Sanna Springaren mukaan noin kolmikymppinen mies kävi bussikuskin kimppuun.
– Mies kävi kuljettajaan käsiksi ja pääsi vääntämään linja-auton rattia sillä seurauksella, että linja-auto osui toiseen ajoneuvoon, Springare kertoo.
Bussin nopeus oli pieni, eikä kukaan loukkaantunut.
Uhkaavampi tilanne koettiin viime yönä yhden aikaan Uuraisilla. Silminnäkijöiden mukaan bussissa matkustanut mies nousi yllättäen istuimeltaan ja kävi bussikuskin kimppuun kesken ajon. Bussilla oli tapahtuma-aikaan nopeutta noin 80 kilometriä tunnissa.
– Tilanne oli todella vaarallinen, Springare sanoo.
Etummaisilla penkkiriveillä istuneet matkustajat onnistuivat taltuttamaan miehen ja pitivät häntä paikoillaan, kunnes poliisipartio saapui. Springaren mukaan Helsingistä Ouluun matkalla olleessa bussissa oli noin 15 ihmistä.
Myös Uuraisten epäilty on noin 30-vuotias mies. KRP selvittää, tuntevatko miehet toisensa ja ovatko tapaukset jotenkin yhteydessä toisiinsa.

MTV: Miehet saaneet kielteisen turvapaikkapäätöksen

MTV:n tietojen mukaan miehet ovat turvapaikanhakijoita, jotka ovat saaneet kielteisen päätöksen. Springare ei keskiviikkoiltana vahvistanut tietoja STT:lle.
Springaren mukaan molemmat miehet ovat ulkomaalaisia. Hän ei kommentoi sitä, minkä maan kansalaisia miehet ovat.
Miesten mahdollisesta motiivista ei ole tietoa, mutta muun muassa päihteiden ja mielenterveysongelmien mahdollisuutta selvitetään.
Molemmat miehet on otettu kiinni. Loimaan tapahtumia tutkitaan liikennetuhotyönä ja Uuraisten välikohtausta epäiltynä liikennetuhotyön yrityksenä sekä epäiltynä lievänä pahoinpitelynä. Springarella ei ollut tiedossa, oliko pahoinpitelyn uhri bussikuski vai joku miehen taltuttaneista matkustajista.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/loimaalla-ja-uuraisilla-bussikuskien-kimppuun-hyokanneet-miehet-ovat-kielteisen-turvapaikkapaatoksen-saaneita-krp-selvittaa-motiivia/7193446#gs.rQ3=0oM

STT

Kuvat:

Mitä pahaa me olemme heille tehneet?

Mitäköhän nuo hyökkääjät kuvittelevat tuollaisella toiminnalla saavuttavansa? Todennäköinen lopputulos – toivottavasti – on säilöönotto ja maastapoisto. Ainakin toivon, että kaduilla ja busseissa heitä ei enää näy.