LP Salo viettää Belgiassa odotuksen päivää ennen myöhäisillan lentopallo-ottelua

0
LP Salo pääsi tutustumaan otteluhalliin ensimmäistä kertaa tiistai-iltana. (kuva: Janne Kirjavainen)

LP Salo on viettänyt tänään pitkää odotuksen päivää Belgiassa. Lentopallon naisten CEV Cupin avauskierroksen ottelu Asterix Avo Bevereniä vastaan alkaa vasta kello 21.30 Suomen aikaa.

LP Salon on jatkoon päästäkseen voitettava vierasottelu ensin joko erin 3-0 tai 3-1. Siinä tapauksessa pelattaisiin jatkopaikan ratkaiseva niin sanottu kultainen erä 15 pisteeseen.

Maanantaina Belgiaan matkustaneen salolaisjoukkueen valmistautuminen on menyt sikäli hyvin, että kaikki pelaajat ovat olleet pelikunnossa jo pitkään. Lentopallon ulkopuoliset asiat ovat tuoneet omat tuohtumuksen aiheensa.

– Asterix ei järjestänyt meille kuljetusta lentokentältä eikä tiistain aamupäivän harjoituksiin. Samoin punttisalin käytöstä jouduimme maksamaan yhdeksän euroa per henkilö. Tuokin maksu olisi ollut ok, jos siitä olisi kerrottu meille etukäteen. He eivät riko Euroopan Lentopalloliiton sääntöjä, mutta meille tulee ensimmäistä kertaa kymmenessä vuodessa vastaan tällaista toimintaa, harmitteli LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen noin 30 eurocupin vierasottelun kokemuksella.

Myös bussikuljetus tiistain iltaharjoituksiin oli myöhässä 45 minuuttia.

Pelillisesti avausosan jälkeiset näkemykset ovat vahvistuneet videosessioiden jälkeen salolaisleirissä.

– Kävimme läpi kaikki vastustajan Salohallissa syöttämät 16 ässää. Omat vastaanottajamme totesivat, että syötöistä vain 2–3 oli sellaisia, joille ei voinut mitään, Lemminkäinen laski.

Asterix pelasi Salossa sinänsä yksinkertaista lentopalloa, että sen keskipelaaminen koostui lähes kauttaaltaan niin sanotuista satasen hyökkäyksistä.

– Meidän pitää pystyä torjumaan paremmin. Esimerkiksi nelospaikan pelaajamme, varsinkaan Lena (Prokopenko) eivät pelanneet satasen hyökkäysten torjunnassa lainkaan niin kuin oli sovittu.
– Vastustajan keskitorjujat tekivät ensimmäisessä pelissä yhteensä 35 pistettä. Jos saamme niistä kymmenenkin pois, muuttuu peli erilaiseksi, luotsi huomauttaa.

Samanlaista keskihyökkäämistä voisi olla tarjolla myös LP Salolle. Avauspelissä Anna Czakan ja Pilvi Kettunen summasivat kelpo hyökkäysprosentit, mutta ne jäivät vastustajan kollegoista selkeästi jälkeen. Varsinkin kun:

– Pilvin tai Annan mennessä satasen hyökkäykseen ei vastustaja uhrannut sinne kahta torjujaa. Nyt heidän pitäisi alkaa tappaa palloja sellaisista paikoista, Lemminkäinen painottaa.

Voit lukea otteluraportin Salon Seudun Sanomien nettisivuilta yön tunteina pelin päättymisen jälkeen.