Mika Kortelainen johtaa Salon kokoomusta

0
Koko Salo on pidettävä asuttuna, sanoo kokoomuksen Salon kunnallisjärjestön puheenjohtaja Mika Kortelainen.

Mika Kortelainen on valittu kokoomuksen Salon kunnallisjärjestön puheenjohtajaksi. Valinta oli yksimielinen. Kortelainen on ollut kunnallisjärjestön varapuheenjohtaja syksystä 2016.

Kokoomuslainen politiikka Salossa tarkoittaa Kortelaisen mukaan vastuullista talouspolitiikkaa, mutta vastuullisuus sisältää monia elementtejä.

Ennen kaikkea Saloon tarvitaan Kortelaisen mielestä lisää asukkaita. Koulukeskustelu liittyy suoraan tähän tavoitteeseen, sillä koulu vaikuttaa muuttopäätökseen, hän sanoo.

Myös hyvillä liikenneyhteyksillä on merkitystä asuinpaikkaa valittaessa, ja sen takia Kortelainen pitää tunnin junaa tärkeänä.

Kortelainen on 51-vuotias. Hän asuu maaseudulla, lähellä Paimion rajaa.

– Mutta vaikka emme asuisikaan maalla, olisin sitä mieltä, että koko Salo on pidettävä asuttuna. Palvelut voivat tulla ihmisten luokse tai ihmiset voidaan viedä palvelujen luokse.

– Esimerkiksi koko kaupungin alueella toimiva palveluliikenne edesauttaa maalla asumista, vaikka ei omistaisikaan autoa. Mahtavatko ihmiset vain tietää kaikista käytettävissä olevista mahdollisuuksista, Kortelainen miettii.

Ensi kevään vaalit vievät kunnallisjärjestön puheenjohtajankin aikaa.

– Meillä on nyt Salossa eduskuntavaaleissa hieno tilanne, kun kokoomusehdokkaita on vain yksi, sanoo Kortelainen. Kansanedustajuutta tavoittelee Marko Tapio .