OrPo katkaisi LP Viestin 25 erän voittoputken – voittoputki sentään venyi jo 12 otteluun

0
LP Viestin Kertu Laak ja Anna Czakan olivat jälleen joukkueensa tehopelaajat.

Lentopallon naisten Mestaruusliigaa ylivoimaisesti johtava LP Viesti ei päässyt helpolla sunnuntain kotiottelussaan Oriveden Ponnistusta vastaan.

Vaihderikas ottelu sisälsi vain yhden tasaisen erän, mutta lopulta LP Viesti otti jo 12 peräkkäisen voittonsa erin 3–1 (14–25, 25–17, 25–15, 25–22). LP Viestin johtaa sarjaa kymmenen pisteen erolla ennen ottelun vähemmän pelannutta Hämeenlinnan Lentopallokerhoa.

LP Viesti aloitti ottelun muuten normaalilla ykkösseitsikollaan, mutta passariksi oli nostettu alkukaudella isoa vastuuta kantanut Veda Mansikkaviita.

Avauserä oli kotijoukkueelle murheellinen. OrPo antoi kunnon tyrmäysiskun ja vei erän 14–25. Samalla katkesi LP Viestin ennätyksellinen 25 erän voittoputki.

Erätappio näytti jäävän jo hetken notkahdukseksi, kun LP Viesti kokosi rivinsä ja vei kaksi seuraavaa erää näytöstyyliin 25–17 ja 25–15. Mutta neljäs erä käänsi taas voimasuhteet mystisesti.

OrPo vei erää alusta asti ja siirtyi Saara Holmin torjuntapisteellä jo ratkaisevan tuntuiseen 12–18-johtoon. LP Viesti kuitenkin nousi Lotta Piesasen kaksi ässää sisältäneellä pitkällä syöttövuorolla tasatilanteeseen 19–19. Tilanteessa 21–21 LP Viesti näytti jälleen suuruutensa: Lena Prokopenkon kaksi hyökkäyspistettä ja Krystsina Yagubovan ässäsyöttö toivat kotijoukkueelle neljä eräpalloa, joista toisen hakkuri Kertu Laak iski kenttään.

21 pistettä tehnyt Laak oli totutusti LP Viestin tehokkain pelaaja. Yli 10 pisteen ylsivät myös Prokopenko (13) ja keskitorjuja Anna Czakan (10). LP Viesti peluutti ottelussa jälleen peräti kolmea passaria. Mansikkaviidan jälkeen peliä pyörittivät niin Viktoriia Tuchashvili kuin ottelun päättänyt Krystsina Yagubova.

LP Viestin tiukkatahtinen syyskausi jatkuu keskiviikkona Belgiassa, jossa joukkue kohtaa CEV Cupin avauskierroksen toisessa osaottelussa bevereniläisen Asterixin. LP Viesti hävisi torstaina pelatun avausottelun Salohallissa 1–3, joten joukkueen on voitettava vieraskentällä joko 0–3 tai 1–3, jotta jatkopaikka ratkaistaisiin kultaisessa erässä. Asterixille riittää siis kaksi erävoittoa jatkopaikkaan.

LP Viestin syyskauden viimeinen liigaottelu on vuorossa vasta kahden viikon kuluttua LP-Vampulaa vastaan. Sitä ennen joukkue kohtaa vielä Suomen Cupin puolivälierässä Nurmon Jymyn.