Rehtori Leena Liusvaara harrastaa kansainvälisen tanssiurheiluliiton johtotehtäviä

0
Leena Liusvaara (kesk.) tiedottaa esimerkiksi latinalaistanssien maailman huippujen, kuten saksalaisten Marius-Andrei Balanin (vas.) ja Khrystyna Moshenskan edesottamuksista. Moshenskalla on kolme aikuisten maailmanmestaruutta. (kuva: Reinhard Egli)

Leena Liusvaara on salolainen. Hän syntyi ja asuu Salossa.

Liusvaara, 55, on myös osa-aikahelsinkiläinen. Hänen siviilityönsä löytyy sikäläisen Ressun koulun rehtorina. Muutama vuosi sitten pestinä oli Salon lasten ja nuorten palveluiden päällikkyys, jota Liusvaara koki Salon kaupungin talouden sopeuttamisohjelman jälkeen mahdottomaksi hoitaa.

Sitten Liusvaaralla on harrastus. Jotkut meistä katsovat televisiota, tämä nainen kiertää maailmaa tanssiurheilun parissa ja viettää siksi verraten harvakseltaan aikaa Salossa.

Suomen itsenäisyyspäivä vierähti Kiinan Shanghaissa, josta nainen kotiutui maanantaina – töiden kautta. Epävirallisen laskutoimituksen mukaan Shanghai oli hänelle vuoden 12:s ulkomaiden etappi tänä vuonna. 13:s ehtii vielä tulla ennen joulua.

– Työmatka on hyvä aika hoitaa harrastussähköposteja, Liusvaara kuittaa.

Liusvaara valittiin hiljattain jo neljänneksi kaudeksi Suomen Tanssiurheiluliiton puheenjohtajaksi. Tuoreempi aluevaltaus on työskentely kansainvälisen liiton varapresidenttinä. Sitä tointa on takana puolisentoista vuotta, ja pesti jatkuu kesään 2021 asti.

– Vastaan liiton ulkoisesta viestinnästä: se tarkoittaa kirjeenvaihtoa, TV-sopimuksia ja -tuotantoa, sosiaalisen median ja nettisivun ylläpitämistä ja niin edelleen. Mieluista on myös tehdä urheilijahaastatteluja kilpailupäivinä.

Käytännössä Liusvaara on paikalla suurimmissa kansainvälisen liiton alaisissa tapahtumissa. Niihin lukeutui Shanghaissa viikonloppuna järjestetty Grand Slam -finaali.

Lue lisää tiistain lehdestä