Salo aikoo ostaa maata Muurlasta

16
Salo suunnittelee uutta asuinaluetta Muuran tenniskentän takana näkyvän metsäautotien varteen. Alue sijaitsee urheilukentän kupeessa. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Salon kaupunki aikoo ostaa 4,5 hehtaaria maata Muurlan urheilukentän kupeesta.

Muurlan kunta hieroi alueesta maakauppoja jo kymmenen vuotta sitten, mutta silloin kaupat eivät toteutuneet.

Metsäiselle alueelle on tarkoitus kaavoittaa väljiä asuintontteja. Ensimmäinen rakentajakin on jo tiedossa: yksityinen yritys haluaa varata alueelta kaksi tonttia rakentaakseen niille ekologisia omakotitaloja.

Lue lisää maanantain lehdestä.

marco

Näitä tarvitaan poismuuttajia varten.

Karniina

Tosi kummallinen kommentti. Miksi Salosta pois muuttavat ostaisivat omakotitontin Salosta? Sijoitusmielessä?

Ulla

Eikö Muurla ole Saloa? Salo voi keskityy oikeesti muuhun asiaan. Kaupunki on todellakin menossa mielenkiintoiseen suuntaan.

Jerppu

Ekologisia omakotitaloja… Tarkoittaisikohan tämä sitä, että Muurlan ja Salon välille saataisiin myös pyörätie ja toimiva joukkoliikenne, eikös se parantaisi huomattavasti mahdollisuuksia asua uudella asuinalueella ekologisesti? Nyt on vain se pimeä ja mutkainen 110-tie, jota entisestäänkin kavennettiin Älykeskuksen toimesta.

Urpo

Ei tarkoita. Tontteja ostava taho aikoo rakentaa ekologisia taloja. Kaupunki ei kaavoita aluetta sen ekologisemmaksi kuin muitakaan. Siksi pyörätie ei liity jutussa mainittuun ekologisuuteen. Sen sijaan on hienoa havaita, että Salossa on alettu ymmärtää hyödyntää niitä vahvuuksia, mitä Salossa on tarjolla eli loistavia tonttipaikkoja loistavien kulkuyhteyksien päästä. Muista esimerkkejä on Hajalan ja Märyn uudet kaavat. Tavola on tulossa joukon jatkoksi. Pyörätie Muurlaan olisi kyllä tarpeen. Se tosin taitaa olla valtion heiniä, kun mt 110 on myös valtion hoidossa. Mutta silti luottamus sen suhteen on korkealla, että kaupunki ajaa asiaa yhdessä valtion kanssa. Perustelut siihen ovat seuraavat: 1. Salossa on viime… Lue lisää »

Jerppu

Näinhän se taitaa olla. Tosin tuo ”14 parkkipaikkaa” taisi olla vitsi? Kyllä, olen moneen kertaan kirjoittanut, että Salon kannattaisi hyödyntää moottoritien ja tulevan oikoradan akselia ja kaavoittaa asuinalueita, myös väljempää omakotiasumista suurine tontteineen, nimenomaan tuolle akselille ja (toivottavasti) tulevien paikallisjunaseisakkeiden lähistölle. Eli Hajala – Halikon asema – Muurla – (Kruusila?) – Suomusjärvi – (Lahnajärvi?). Muurlassa hieman kysymysmerkiksi muodostuvat etäisyydet, kun suunniteltu aseman paikka on aivan toisessa päässä ja toisaalta mahdollinen pyörätie samoin kuin pikavuorobussien pysäkit toisessa päässä kylää. Palveleeko tämä hajasijoitusrakenne vain autoilevia asukkaita? Muurla – Salo pyörätie oli muistaakseni kaupungin teettämässä kevyen liikenteen kartoituksessa (vai mikä sen nimi olikaan)… Lue lisää »

Jerppu

Pururata ja urheilukenttä sekä koulun läheisyys ovat varmaan isoja plussia monelle. Vesistöjä pitäisi kyllä paremmin hyödyntää tonttien markkinoinnissa.

Muurlassakin olisi komea järvi keskellä kylää. Kaupunki voisi rakentaa oikein komean hiekkabiitsin siihen paraatipaikalle, saunat sun muut ja vaikka pikkurahalla vuokrata soutuveneitä tai venepaikkoja asukkaille.

Jerppu

Ja joku yksityinen taho voisi keksiä entisen Suoramyynnin hallille jotain järkevää käyttöä. On tosi sääli, että se seisoo tyhjillään, noin hieno paikkakin.

Pistäkää vaikka tanssilava tai uusi suoramyynti, mallia Heinolan Heilasta.

Urpo

Vitsihän se kommentti 14 parkkipaikasta oli, vaikka osatotuus siinäkin. Se tosin ei liity millään tavalla Muurlan kehittämiseen, jossa potentiaalia on kyllä vaikka millä mitalla.

Ajatus tanssilavasta on erinomainen!

elina

Tiedätkö Jerppu, minne oikoradan asema on Suomusjärvelle suunniteltu? Minä en ole sitä löytänyt Liikenneviraston sivulta.

Jerppu

Alustavassa yleissuunnitelmassa sanotaan, että ”Suomusjärven asemavaraus on esitetty Nahvonjärven länsipuolelle.” Tuohan nyt ei kai voi pitää paikkaansa, koska tämänhetkisen suunnitelman mukaan ratalinjaus ei kulje läheltäkään Nahvonjärveä, en tiedä mistä tuo on revitty. AYS-kartoissa en näe Suomusjärven asemavarausta ollenkaan. Vuoden 2010 suunnitelmassa mainitaan Suomusjärvi ”mahdollisena asemapaikkana”, kun useat muut asemat lähinnä Uudenmaan puolella on esitetty ”asemavarauksina”. Käsittääkseni viimeisimpien linjausten mukaan rata erkanisi moottoritien linjasta jo Suomusjärven kirkonkylän jälkeen, joten aivan Kitulaan se asemakaan ei voisi tulla? Toivottavasti Salon kaupunki on tässä asiassa nyt aktiivinen ja osaa vaatia asemat ainakin Suomusjärvelle, Muurlaan ja Hajalaan, mielellään myös pienempiin kyliin, paikallisjunaliikennettä ajatellen. Jälkeenpäin niitä… Lue lisää »

Näkyvyyttä tarvitaan

Salon kaupunki omistaa kymmeniä hehtaareja rakentamiskelpoista peltoa suhteellisen lähellä keskustaa, yksistään Tupurin tuolla puolen. Ohi ajaessani usein mietin miten hyvin siihen sopisi uusi asuntomessualue. Tiet, runkovesijohto, koulu ja kevyen liikenteen väyläkin taitaa olla valmiina. Nykyajan kestopuheenaihe on mistä asukkaat. Mutta jos todellista kaupungin profiilin nostoa halutaan, asuntomessujen valtakunnallinen näkyvyys voi ainoastaan parantaa Salon imagoa.

yks mamma

Hyvä uutinen . Olisipa toteutunut silloin 10 vuotta sitten.

Byrokratia kunniaan

Selittäkää miksi kaupunki pitää tunkea mukaan myös tähän prosessiin? Onko rakennusvirastolla pulaa hommista?

Töiden puutteessa tilatkaa useammin helikopteri kuvaamaan venetelttoja ja grillikatoksia, joita on pystytetty ilman lupaa maaseudun syrjäkylille.

M H

Totutun tavan mukaan tämä uutinen olisi pitänyt otsikoida seuraavasti: Salo ostaa tonttimaata Salosta! Ja jutussa kertoa vain paikan tiennimi. Eihän nykyisin muissakaan uutisissa mainita enää Muurlaa, Pertteliä, Suomusjärveä jne. Aina kerrotaan että esimerkiksi omakotitalo paloi Salossa ja sitten kyseessä onkin Kiikalan peräkulma.

Selkeä paikannimi on tärkeä

Selkeä paikannimen maininta on hyvä asia. Kun katsoo netistä asuntojen myynti-ilmoituksia, moni välittäjä laittaa sijaintitiedoksi pelkästään Salo, vaikka kohde olisi liitoskuntien reunamailla.

Epätarkka sijainnin ilmoittaminen hidastaa haluamani asunnon etsintää ja haittaa hintojen vertailua. Myös rakennusvuosi, neliöt ja tontin omistus tai vuokratontti ovat keskeisiä seikkoja päätettäessä siitä, onko kohde kiinnostava ensinkään.