Salon kaupungin jalkapallon eteen tekemä olosuhdetyö sai Palloliiton Respect-palkinnon

3
Urheilupuiston tekonurmi uusittiin täysremontin ensimmäisessä vaiheessa vuonna 2015.

Palloliiton Länsi-Suomen piiri palkitsi maanantaina Salon kaupungin Respect-palkinnolla. Palkinto tuli kaupungin viime vuosina tehdyistä jalkapallon olosuhdeparannuksista.

Viimeiset kolme vuotta kestänyt Salon Urheilupuiston täysremontti sisälsi uuden tekonurmen, uuden ylänurmen, uuden katsomorakennuksen ja uuden huoltorakennuksen. Lisäksi Salon kaupunki on hankkinut Moision koululle käytetyn tekonurmen Somerolta ja siirtänyt Urheilupuiston vanhan tekonurmen Perniöön. Myös nurmikenttien kastelujärjestelmiä on parannettu.

Lisäksi piirin perusteluissa muistettiin Salon kaupungin aktiivisuus lähiliikuntapaikkojen rakentamisessa. Saloon on rakennettu S-ryhmän, kaupungin ja Palloliiton yhteistyöllä kolme Ässäkenttää. Näistä viimeisin vihittiin käyttöön tänä syksynä Kiskon Toijan koululla.

Palkinto jaettiin parhaillaan käynnissä olevan kaupunginvaltuuston kokouksessa. Palkinnon kaupungille luovuttivat salolaisten seurojen puolesta FC Halikon Jukka Multanen, SalPa:n Jukka Toivonen ja Wilppaan Markku Larsson sekä Länsi-Suomen piirin johtaja Jouni Koivuniemi.

Paukkula

On kuitenkin monta yksittäistä ”luottamus”henkilöä, joille pitäisi antaa risukimppu. Näille jalkapallossa on jotain mystisen kammottavaa. Muut lajit kyllä käyvät, mutta futista ei sovi tukea saati edes sallia. Salossa ei ole sisähallia vuosien ponnisteluista huolimatta. Vaikka se olisi toteutettu ilman veronmaksajien rahaa, ei lupaa saatu vaikka kaavamerkintäkin oli kunnossa. Tulos: futisjunnut vievät talvisilla futsal-harkoillaan harjoitustilaa sisähalleissa muilta lajeilta. Eli lopulta jalkapallovastaisuus haittaa kaikkia.

Repa

Ei ole tullut sitten mieleen että muilla voi olla elämässään muutakin kuin jalkapallo.

Marko

Se palkinto olisi pitänyt antaa seurojen aktiiveille. He ovat tässä kovimmat työt tehneet. Paukkulassa on jopa uusi hieno fudisseura, Paukkulan salamat.

Ilman paikallisia seuroja koko kenttä olisi aivan samassa röttelökunnossa kuin viimeiset 30 vuotta. Kaupunki on hyysännyt näitä kilpaurheilijoita miljoonilla, ja perus- eli junnutyö on täysin seurojen varassa.

Ihan ok, mutta silloin pitäisi palkinnon mennä vähän eri osoitteeseen.