Salon kaupunginvaltuusto hyväksyi Länsirannan kaavamuutoksen

43
Arkkitehti Ilmari Lahdelman havainnekuva Salon paviljonkiravintolasta.

Salon kaupunginvaltuusto on hyväksynyt Länsirannan kaavamuutoksen, joka mahdollistaa paviljonkiravintolan toteuttamisen. Päätös syntyi äänin 37-13 (yksi tyhjä).

Länsirannan kaavamuutosta on käsitelty Salossa puolitoista vuotta. Paviljonkiravintola ja varsinkin sen paikka on jakanut voimakkaasti mielipiteitä.

Salon kaupunginhallitus hylkäsi kaavamuutoksen helmikuussa. Kaavoitus käynnistettiin kuitenkin uudelleen valtuuston käskyllä.

43 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Vieno Markkanen
2 vuotta sitten

Mahtavaa! Saloa pitää kehittää eikä jarruttaa kehitystä muutaman parkkipaikan tähden.

Taro Turtiainen
2 vuotta sitten

Seuraavaksi väitellään, kärhämöidään ja nahistellaan rakennusluvasta.

marco
2 vuotta sitten

Vielä eilisessä lehdessä vanha yritysmafia yritti torpata uudistuksen.

Salo2
2 vuotta sitten
Reply to  marco

Kyllä se mafia on kaupunginvirkamieskunta, joka ajaa omia tahtotilojaan läpi sumeilematta tässä ja monessa muussa asiassa. Rakennus 14m x 14m olisi mahtunut nurmikollekin.

Ex-Noksu
2 vuotta sitten
Reply to  Salo2

Kyllä Salon Yrittäjät olivat hanketta vastaan talvella, vaikkakin hallitus erimielisenä. Esim. SSS uutinen 23.2.2018 kun apua kiistaan haettiin V-S Yrittäjiltä. Nimiä en edes yritä mainita, koska niitä ei kuitenkaan julkaista, mutta jokainen Salon Yrittäjiä seuraava kyllä tietää keistä on kyse…

Seuraavaksi kävelykatu
2 vuotta sitten

Hieno juttu. Vihdoinkin kehitystä ja uutta yritystoimintaa vanhan jarruttamisen tilalle.

Natalie Vaara
2 vuotta sitten

Hienoa. Salo uudistuu hyvää vauhtia.

Pasi Lehtovaara
2 vuotta sitten

Sama homma aikoinaan Forssassa. Niin monta kertaa äänestettiin, että saatiin haluttu tulos. Sitä se on ”yhteisten asioiden hoitaminen” nykyään.

Elvis
2 vuotta sitten

Juuri näin, olet täysin oikeassa.

Jari heinonen
2 vuotta sitten

10 valitusta, 2-3 vuotta oikeusasteissa, muutama satatuhatta ja uudelleen käsittelyyn.

Epäileväinen
2 vuotta sitten

Ei kai kaupunki ole tähän paviljonkiravintolaan rahaa laittamassa? Jos tuo jonkun yksityisyrittäjän päiväuni, niin hoh hoijaa! Konkurssi konkurssin perään ja viiden vuoden päästä puretaan pois.

Hyvä idea varmaan jossain muualla, missä on väestöpohjaa. Salossa ei kannata edes kokeilla.

Että Mää Ihmettele
2 vuotta sitten

Linjurissa olisi mitä parhain kahvila- ruokala paikka tyhjillään, korkeat lasiseinät ja näkymät kaupungille. Tilassa oli aikoinaan Anttilan kahvio/ravintola ja siellä monestikin kahviteltiin. Onko kukaan käynyt siihen edes tutustumassa? Torikahviot sekä ”paattibaari” siinä hiljenevät, kun väki istuu paviljongissa.

Ruokalat on erikseen
2 vuotta sitten

Tori on Salon helmi, sydän ja elämä. Siellä on ihmiset. Paviljongista tulee nimenomaan hyvä ruokaravintola. Se ei tavoittele saati vie kenenkään kahvittelijoita, nakittelijoita tai oluen ottajia. Vaan tarjoilee tuoretuotteista valmistettua ravintolaruokaa valmiina vieressä oleville ihmisille. Toripäivien asiakkaat eivät lähde etsimään sitä kauemmista kortteleista tai kauppakeskuksista, varsinkaan kesällä.

Kehitystä muuallekin
2 vuotta sitten

Kyllä niitä ruokaravintoloita on ihan tarpeeksi Salossa. Länsirannassa on jo Olivia. Sieltä saa ihan hyvää ruokaa. Plazassa on Antonio. Lounaspaikkoja laitetaan kiinni tasaiseen tahtiin. Riittääkö asiakkaita? Onko tästä paviljongista tehty joku tutkimus, ketkä olisivat asiakkaita ja riittäisikö heitä pidemmän päälle. Entä talvella, paljonko käy asiakkaita? Ei tuollaista pytinkiä voi rakentaa vain toripäiviä varten. Juuri tänään kävin viiden jälkeen Länsirannassa, ja parkkipaikat kaikki varattu. Vai ei Salossa tarvita parkkipaikkoja? Sehän Salossa on hienoa, että parkkipaikkoja riittää. Jos tästä tehdään joku hieno metropoli kävelykatuineen, niin tänne ei tule kyllä kukaan. Miten niin tori on Salon helmi? Salossa on nykyään muutakin kuin Salon… Lue lisää »

MDI
2 vuotta sitten

Lounaspaikka ja ruokaravintola ovat ihan eri asioita ja hei, Antonio? Sieltä saa varmaan ”poonusta”, sitä en tiedä saako jotain muuta.

Edes kesän iltatori-iltoinakaan ei ole ollut ongelmaa löytää parkkipaikkaa noin korttelin säteellä ja silläkin kauhealla kävelymatkalla voi sitten huomata vaikka jonkun kivijalkamyymälän, ettei aina ajettaisi ”rismaan”.

Mathildedal on petrannut viime vuosina ja kesäviikonloppuisin tai vapusta syyskuuhun voisikin toimia vesibussi torilta Teijon kautta Matildaan ja takaisin.

Hajukko
2 vuotta sitten
Reply to  MDI

Vesibussi? Kuka tuossa lutakossa viitsii ajella? No, näkeepä kaupunkilaiset, miten jätevedenpuhdistamolta juoksutetaan jätevettä puhdistamattomana Halikonlahteen. Siinä sitä katselemista ja haistelemista.

Eräs vaan
2 vuotta sitten
Reply to  Hajukko

Mistä olette saanut päähänne moisen väitteen? Pitää esittää ensin todisteita. Ei jätevedenpuhdistamoita rakenneta sillä periaatteella, että ilman puhdistusta laskettaisiin läpi. Vika- ja testitilanteita voi tulla, mutta se onkin eri juttu.

MDI
2 vuotta sitten
Reply to  Hajukko

Tuskin juoksutetaan puhdistamattomana. Itse käyn useita kertoja, ehkä parikymmentä kertaa, vuodessa asioimassa veneellä Salossa, enkä ole kertaakaan haistanut yhtään mitään. Eniten Salossa haisee cittarissa tai rismassa, joissa kerran viikkoon saunovat pulleat tuulipuvut laahustavat. Jokivesi on toki ruskeaa mutta syynä siihen ovat alavat savimaat yläjuoksulla.

Vesibussi voisi kulkea alku- ja loppukesästä viikonloppuisin ja koulujen loma-aikaan vaikka päivittäin. Sehän voisi poiketa myös Kokkilassa, jossa on Salon ainoa meriuimala tai myyntiin ehkä menevässä Kaisaaressa, ei olisi sekään ”käyttämätön”.

Tuulipuku
2 vuotta sitten
Reply to  MDI

Hajuihin ei enää kiinnitä huomiota, kun niitä riittävästi haistelee. Olisiko sinun kohdallasi käynyt näin?

Salosta poistumistalkoot
2 vuotta sitten
Reply to  MDI

No, samapa tuo mitä Salon keskustaan rakennatte, ei paljon hetkauta. Yritän välttää Salon keskustaan tulemista kuin ruttoa, Halikon Prismasta saa melkein kaiken tai sitten lähtee isolle kirkolle.

Salo on tunkkainen, perähikiäkylä, eikä se yhdestä paviljongista parane.

Vapaa Kanaherra
2 vuotta sitten

Perähikiä on jees ja Tompalle terveiset sittariin!

Älä tuo ruttoa isolta kirkolta, pliis.

Keijo K.
2 vuotta sitten

Eivät ne Kastu ja Rikalakaan niin hirveän kaukana torista ole, vai laskeeko osa torilla kävijöistä tarkkaan askeleensa?

Elvis
2 vuotta sitten
Reply to  Keijo K.

Juuri näin.

Tiina
2 vuotta sitten
Reply to  Keijo K.

Juurikin näin. Kastu, Rikala, Seurahuone ja Cafe Maku. Pudotuspeli alkaa kun Paviljonki on valmis.

Tiltu
2 vuotta sitten

Torilla on elämää ja ihmisiä enintään neljä kuukautta vuodessa. Ei kukaan vielä tiedä, millainen ravintola Länsirantaan tulee.

Kaavan hyväksyminen ei tarkoita, että ravintolan rakennuttaja ja ravintoloitsija olisi päätetty, ellei sitten salassa ole tehty jotain hämäräsopimuksia. Joka tapauksessa ikävää, että Länsirannan avara vihernäkymä aiotaan pilata.

Ihmettelen muuten minäkin
2 vuotta sitten

Tätä ihmettelen minäkin. Paljon on Salossa liiketilaa tyhjänä, joihin mahtuisi kahvila tai ravintola.

Ei ole mitään järkeä rakentaa aina vain uutta perusteella ”koska on trendikästä”, ennen kuin tyhjät tilat on hyödynnetty.

Kysynnän ja tarjonnan laki
2 vuotta sitten

Tyhjät liiketilat täyttyy heti, jos neliövuokra on sopiva. Salossa pyydetään vanhoista tiloista liian korkeita vuokria. Yritykset eivät tule, kun samalla neliövuokralla pääsee sellaiseen kaupunkiin missä on enemmän asiakkaita.

Juha Reponen
2 vuotta sitten

Todella hienoa! Parkkipaikkoja Salossa riittää ja vielä ilmaisiakin

Sirpa
2 vuotta sitten

Hieno juttu! Tätä viisasta päätöstä on odotettu!

Tintsu
2 vuotta sitten

Vuoden jumppa, onneksi on vaalikevättä ilmassa.

Vastarannan kiiski
2 vuotta sitten

Katsotaan miten tämä nyt etenee. Itse olen sitä mieltä, että tällainen jokirantaan sijoittuva toiminto on sinällään tervetullutta. Sijainnin osalta olisin kylläkin suosinut joko sitä sepän patsaan nurmialuetta tai vielä paremmin joen itäpuolen rantaa, jonne ilta-aurinko osuisi mukavammin.

Mutta tosiaan, jos elonvuosia piisaa, niin aikanaan pääsee näkemään millainen tästä tulee ja miten istuu maisemaansa.

Poliitikot syvältä
2 vuotta sitten

Tulee mieleen vanhat itämaat. Äänestetään ja äänestetään, kunnes tulos on oikea valtaa pitävien kannalta. Mitä teatteria ja veronmaksaja maksaa.

reno
2 vuotta sitten

Mikä ihmeen paviljonki, miksi sellainen pitää saada, mitä sellainen hyödyttää.
Ymmärtäisin kunnon ruokalan josta saisi perunia ja kastiketta, keittoja ja sen sellaista. Ei ainoatakaan ruokalaa josta voisi ostaa tuoretta kalaruokaa, ei edes tuoreita paistettuja silakoita. Mikä se sellainen kaupunki oikein on jossa pitää juomalla elää. Salosta ei saa kuin palmuöljyllä kyllästettyä grillimössöä iltaisin ja viikonloppuisin.
Mikä se sellainen paviljonki oikein on kun parkkipaikan valloittaa, Salo kun muutenkin on parkkipaikoissa hyvin aneeminen.
Todella huono kaupungiksi.

Hannu
2 vuotta sitten

Miksi Kärjen talo ei kelpaisi lasikuution sijaan? Musiikkikoulun siirto ei olisi kovin vaikeaa.

Paviljongin puolustajat toimivat täysin tunnepohjalla, mutta mahtavatko kovin usein olla tukemassa yrittäjän miljoonainvestointia. Sopii laskea montako asiakasta vaaditaan per päivä, jotta homma luonnistaisi. Lähialueella on aikojen kuluessa ollut montakin eritasoista ravintola-kahvilayritystä, mutta asiakkaitten puutteessa lopettaneet.

Kuka maksaa kaavoitus- ja muut kustannukset?

Ne pitäisi sälyttää yrittäjälle etukäteen, jotta konkurssitapauksessa kaupunki ei jäisi nuolemaan näppejään.
Nämä ovat faktoja, ei riitä pelkästään arkkitehtuurin ihaileminen.

Lähes 50 vuotta Salon asioita seuranneena ei voi kuin ihmetellä nykyisten valtuutettujen toimintaa.

Pääsöt
2 vuotta sitten

Onhan sellainen Rikalan takana, eikä siellä näy ketään käyvän, miksi menisimme toiseen kun ei toiseenkaan mennä. Turhaa hoosaamista, olisi paljon tärkeämpiäkin asioita kuin joku pavijonki. Piihovin ja Inkereen välille tie ja silta, vaikka ihan vain kyläraitti jota pääsee henkilöautolla. Eikö nyt pidä päästöjä vähentää siitä ne päästöt vähenee kun matkat lyhenee.
Inkereentieltä moottoritielle tulee melkoinen lenkki. Eikös siinä ole jo jokin patokin tehty.

Lissu
2 vuotta sitten
Reply to  Pääsöt

Nimimerkille pääsöt. Siinähän on kaksi täysin eri asiaa. Jos yksityinen yrittäjä rakentaa ravintolan tai sitten rakennetaan tie kaupungin ja valtion rahoilla.

Maalla
2 vuotta sitten

Alkaako valtuusto kokoontumaan paviljongissa. Voi tulla vilu.

Kirsi
2 vuotta sitten

Voi miten pikkumaisia kommentteja… hienoa että tulee jotain uutta, erilaista tarjontaa! Miksi oletatte että taas kaljakuppila? Tiedättäkö edes mikä bistro on? Niinpä..

matti
2 vuotta sitten
Reply to  Kirsi

Salon ongelma on siinä, ettei osata tehdä oikeita ratkaisuja. Tuollaiset ”paviljonkit” saavat liian suuren huomion. Salossa mennään vieläkin samaa rataa kuin Nokian aikana ja odotetaan, että aika tekee tehtävänsä. Ei minun tarvitse tietää mikä bristo on. Sillä ei ole mitään merkitystä. Kaupunki menee ostamaan entisen Nokian tilat ja menettää siinä joka vuosi suuret summat. Olisi antanut tilojen olla Microsoftilla kaupunki olisi saanut edes kiinteistöverot. Nyt tappiota joka vuosi. Jos muutama yritys Salosta muuttaa Nokian tiloihin, se ainostaan keskittää asioita yhteen paikkaan ja tekee vahinkoa muualla. Mitä iloa siitä on kenellekkään, että kahvinjuojat siirtyy torilta toiselle puolelle jokea. Siellä on pakko… Lue lisää »

Repa
2 vuotta sitten

Valtuusto on hyväksynyt kaavamuutoksen, josta mahdollisesti valitetaan. Kenellekään ei ole vielä myönnetty rakennusoikeutta kyseiselle paikalle eikä paviljonki ravintolaa esittänyt yrittäjäpariskunta ole mitenkään erityisasemassa rakennuslupaa myönnettäessä. Ravintolasta esillä ollut havainnekuva on yrittäjäpariskunnan esitystään varten hankkima, ei missään hyväksytty rakennussuunnitelma kyseiselle tontille.

Veronmaksaja
2 vuotta sitten

Saahan sen kaavamuutoksen hyväksyä, vaan myöhästyitte.

Jos minä olisin sen alkuperäisen hankkeen puuhamies, niin en enää laittaisi rahojani tuohon. Kaiken lisäksi seuraava lama on jo tulossa, että taisi paviljonkijuna mennä jo.

Mitä tästä opittiin Salon poliitikot, virkamiehet, jarrumiehet sekä muut valittajat?

Yksi luonnon puolesta
2 vuotta sitten

Kyllä ihmettelen tuota päätöstä, Salo on hieno vihreä kaupunki, varsinkin nuo pienet rantakaistaleet pitää jättää rauhaan. Tällä päätöksellä on kauaskantoiset seuraukset, mitä sanotaan seuraavalle, joka haluaa jonkun pytingin keskustaan, jokirantaan rakentaa, on niin lähellä jokea, savipohja, alue on kutenkin aika pieni, Mariankadun toisella puolen olisi paljon isompi alue. Taikka tuo Farmoksen tontti, siinä olisi parkkipaikkoja ja ilta.-aurinkokin paistaisi siihen, ei olisi kerrostalot varjostamassa. Miten se ennallistetaan, jos ei kannatakkaan, jos pitää purkaa koko ”höskä” pois

Johannes
2 vuotta sitten

Tuota, ei kai tässä nyt rantakaistaleelle kukaan ole rakentamassa, vaan kaupungin paraatipaikalle olevalle parkkialueelle.

Pitää myös ottaa huomioon, että joskus muinoin tuo kyseinen parkkialue tuli siihen ja tuhosi siinä olleen puiston, joka oli tosi sääli homma.

Nyt tällaisenaan tilanne on kaikkein huonoin, seppä yksinään vahtii rumaa parkkipaikkaa.