Salossa Linnan juhlat pidetään sunnuntaina

0
Jos vieraita tulee 500, täytyy leipoa monta joulutorttua, pasteijaa ja piparkakkua. Niitä tekivät Ihme ja Kumma -yhdistyksen Juhala-siivessä keskiviikkona Annina Lindgren ja Niina Leskinen.

Salossa juhlitaan itsenäisyyttä Linnan juhlissa Astrum Areenalla sunnuntaina. Ihme ja Kumma Tuki ry:n toista kertaa järjestämät erityisnuorten, kehitysvammaisten ja yhdistyksen yhteistyökumppanien itsenäisyysjuhlat ovat viime vuonna järjestettyjä isommat: vieraita odotetaan Saloon kuudettasataa.
– Itsenäisyys kuuluu kaikille, ja siihen kuuluu myös yhdenvertaisuus, tasa-arvo, kunnioitus ja arvostus, yhdistyksen johtaja Jorma Nurminen sanoo.

Sunnuntaiksi pitää saada Linnan juhlien juhlapöytiin herkkua monenmoista. Niitä tekivät keskiviikkona pellillinen kerrallaan työkokeilussa oleva suurtalouskokki Annina Lindgren ja lähihoitajan työharjoittelua tekevä Niina Leskinen.
– Muutamia satoja joulutorttuja ja suolaisia pasteijoita on jo valmiina, Lindgren kertoo.
Ilman suurtalouskeittiön varusteita työtä tehdään vaiheittain ja eri pisteissä, normaalikokoisia liesiä ja uuneja käyttäen. Kaikkea ei tarvitse tehdä itse, mukaan on tullut yrityksiä ja yksityisiä auttajia.