SalPa ”löysi” uuden päävalmentajan seuran sisältä – Ilkka Virtanen ottaa valmennusvastuun

0
Ilkka Virtanen on toiminut pitkään salolaisessa jalkapallossa eri tehtävissä - viimeksi SalPan valmennuspäällikkönä.

Jalkapallon Kakkosessa pelaavan Salon Palloilijoiden miesten edustusjoukkueen uusi päävalmentaja on Ilkka Virtanen.

Viimeiset vuodet SalPan valmennuspäällikkönä toiminut Virtanen tulee tehtävään Tommi Pikkaraisen paikalle. Pikkarainen siirtyi Veikkausliigasta Ykköseen pudonneen Turun Palloseuran päävalmentajaksi. SalPa ja TPS ovat tehneet viimeiset kaksi kautta tiivistä yhteistyötä.

– Pikkaraisen isohin saappaisiin astuminen on haaste, mutta koen olevani valmis. Nyt on luonnollinen aika ottaa seuraava steppi, Virtanen kommentoi.

UEFAn A-lisenssin suorittanut Virtanen on toiminut päävalmentajana aiemmin Kolmosessa pelanneessa Wilppaassa. SalPan päävalmentajan hän toimi loppukaudella 2016, kun SalPa erotti silloisen päävalmentajan David Mooren tehtävästään. Virtasen johdolla SalPa varmisti sarjapaikkansa.

– Tuolloin kyseessä oli vain loppukauden projekti. Nyt olen valmentajana paljon valmiimpi.

Virtanen saa apuvalmentajakseen entisen veikkausliigapelaajan Daniel Osinachin, joka on viimeiset vuodet toiminut Pargas IF:n valmentajana sekä turkulaisen Interin juniorivalmentajana. Osinachi ottaa vastuulleen myös SalPan B- ja C-junioreiden valmentamisen – alunperin näiden joukkueiden valmentajana piti toimia Virtasen itse.

– Keskustelimme lukuisten valmentajien kanssa viimeisen kahden viikon aikana. Loppusuoralla oli kaksi valmentajaa, joiden kanssa neuvottelimme totisemmin. Valinta kääntyi lopulta Ilkkaan. Se vaati myös sen, että saimme Danielista korvaajan  junioripuolelle, SalPan joukkueenjohtaja Ville Inkinen taustoitti.

SalPan pelaajarunko ei ole kokemassa merkittäviä muutoksia ensi kaudella, vaikka esimerkiksi luottohyökkääjä Albijon Muzaci on harjoitellut viimeiset viikot TPS:n kanssa ja luottovahti Santeri Aaltonen Rovaniemen Palloseuran kanssa.

Tuleva kausi on SalPalle ennätyksellisesti jo 18. peräkkäinen Kakkosessa.

Lue lisää tiistain Salkkarista!