Suuren uusnatsisivuston pyörittäjiksi epäillyt miehet pidätettiin Espanjassa

0

Espanjan poliisi kertoi lauantaina pidättäneensä kolme miestä, joiden epäillään pyörittäneen yhtä maailman suurimmista espanjankielisistä uusnatsisivustoista. Sivustolla on arviolta yli 50 000 tilaajaa.
Pidätykset tehtiin Barcelonassa, Tarragonassa ja Zaragozassa.
Poliisin mukaan sivuston tavoitteena on ”levittää antisemitistisiä, homofobisia ja rasistisia vihaviestejä”. Pidätetyt ovat 21-23-vuotiaita, ja he olivat käyttäneet vääriä henkilötietoja ja ulkomaisia palvelimia välttääkseen kiinni jäämistä.
Verkoston johtaja, jota poliisi kuvaa ”johtavaksi kansainväliseksi uusnatsiksi”, on jäljitetty Sveitsiin. Myös hän on Espanjan kansalainen.
Espanjan poliisi teki jutussa yhteistyötä niin Sveitsin poliisin kuin eurooppalaisen poliisijärjestön Europolinkin kanssa.

STT