Valiokunta arvioi Salon tarkastuslautakunnan luottamusta

4

Tilapäinen valiokunta arvioi, nauttiiko Salon tarkastuslautakunta kaupunginvaltuuston luottamusta. Valtuusto nimesi valiokunnan puheenjohtajaksi Simo Paassillan (sd.), varapuheenjohtajaksi Mika Paukkerin (kesk.) ja jäseniksi Sanna Lundströmin (kok.), Antti Olkinuoran (ps.) ja Mira Aaltosen (vihr.). Valiokunta harkitsee itse, tarvitseeko se työssään ulkopuolista asiantuntijaa.

Kuntalain mukaan tilapäinen valiokunta voidaan asettaa valmistelemaan esimerkiksi luottamushenkilöiden tai kunnanjohtajan irtisanomista tai muihin tehtäviin siirtämistä. Valiokunta voidaan asettaa myös lausunnon antamista ja hallinnon tarkastamista varten.

Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Osmo Friberg (kok.) vakuutti maanantaina valtuuston kokouksessa, että lautakunnan toiminta kestää ulkopuolisen arvioinnin.

Hän totesi lautakunnan pyytäneen yksimielisesti ulkoisen arvioitsijan lausuntoa.

– Syynä oli tarkastuslautakunnan tietovuoto, jossa tarkastamattoman pöytäkirjan tiedot levisivät Facebookin kautta median luettavaksi. Tästä katsottiin aiheutuneen luottamusta heikentävää julkisuutta.

Vuotanut tieto oli se, että Salon lasten ja nuorten palveluiden johtaja Pia Setälä ei tullut pyydettäessä kertomaan lautakunnalle oppimisympäristöselvityksestä. Kaupunginvaltuuston kokouksessa oman ryhmänsä muodostava Jaana Haapasalo esitti, että tilapäistä valiokuntaa ei perusteta, jos valtuustolle ei ensin kerrota, mistä asiassa todellisuudessa on kysymys. Kukaan ei selventänyt asiaa kokouksessa.

Valiokunta perustettiin äänin 44–5, 2 tyhjää.

Keijo K.

Nyt alkaa pahasti vaikuttamaan siltä, että ollaan toivottomassa tilanteessa tässä yhteisten asioiden hoitamisessa.

Mikähän on seuraava mahdollinen asia, jolla näin vaalien alla täytyy julkisuutta saada?

marco

Kuka arvioi valiokunnan luottamuksen?

Asiat avoimiksi

No kyllä kai salailu heikentää luottamusta ja salamyhkäinen toiminta.

Nythän ollaan huomattu, ettei oppimisympäristöselvitys ollutkaan mikään selvitys, ja moni asia jäi epäselväksi.

Keijo K.

Kyllä tässä mielensä niin pahoittaa, kun ei vaan ymmärrä, mitä nyt ollaan tekemässä. Asetetaan tilapäinen valiokunta selvittämään jotain, josta ei ilmeisesti ole hajua, mikä se on?

Valiokunta ilmeisesti selvittää aluksi sen, mitä pitikään selvittää. Tietoa tuskin sitten siitäkään tekemisestä jaetaan kaikille. Täytyy sanoa kuin eräskin manu muinoin: ”eiköhän se siitä, kyllä se siitä”.