Viekää tuhkat, viekää rokot

0

Ei ole tavatonta, että toimittajalta kysytään vapaa-ajallakin, onko maailmalla sattunut mitään mainittavaa.
Aina on, ja ennen kuin kukaan ehtii kysyä, tässä tärkeimmät.

Pähkinäsaaren rauhan raja on myös terveysraja. Sen pohjoispuolella sairastetaan enemmän kuin läntisessä ja eteläisessä Suomessa, kertoo Kela.
Kumma kyllä rajan tällä puolen sijaitsee Pohjanmaan rokotuskriittisiä alueita, joilla asukkaat on rokotettu kaikkea rokotuskriittisyyden kritiikkiä vastaan. Periksi ei anneta, vaikka veisitte kaiken! Viekää tuhkat, viekää rokot!
Rajaa pitää siirtää etelämmäksi ennen kuin kiihtymys ryöstäytyy käsistä. Tilanteen ratkaisemiseksi järjestetään huippukokous. Moskovan ruhtinas ja Vladimirin suuriruhtinas Juri Danilovitš tapaa Ruotsin lapsikuninkaan Maunu Eerikinpojan holhoajat Pähkinälinnan sosiaali-, terveys- ja hyvinvointi-summitissa.
Seuraa suoraa tiedotustilaisuutta Yle Areenasta.

Suomessa on pula koodareista – siis jostain, jota suurin osa suomalaisista ei tiedä olevan olemassakaan.
Koodari ohjelmoi eli tekee tietokoneelle ohjeita, jotta kone tietää, miten sen pitää toimia missäkin tilanteessa.
Jo tässä vaiheessa huomataan koneen ja ihmisen ero. Esimerkiksi ilmalämpöpumpun käyttöohjeen tai kymmenen käskyn noudattaminen on ihmisestä kiinni, ja moni jättääkin noudattamatta. Tietokoneet ovat toisenlaisia. Ne tekevät, mitä käsketään.
Koodinturvajoukot voivat komentaa konetta noudattamaan komentoja, ja kun se noudattaa niitä ihmisen huomaamatta, siitä tulee älylaite. Moni kodinkone on oikeasti koodinkone.
Liput salkoon, kansa kadulle ja laulu raikumaan: Koodimaamme ompi Suomi!

Ministerien siirtymistä muihin tehtäviin aiotaan rajoittaa. Se tarkoittaisi, että kun tärkeä poliitikko jättää politiikan, hän ei saisi mennä ihan mihin tahansa töihin, vaan hänelle maksettaisiin palkkiota siitä, että hän ei tee vähään aikaan mitään, mikä on hyvä.
Tällä tavalla estettäisiin, että ministerin vanha ja uusi työ aiheuttaisivat eturistiriitoja.
Uudistus piti tuoda vielä muutaman kuukauden ajan istuvan eduskunnan käsittelyyn. Hallitus ei saa esitystään valmiiksi, joten asiasta päättää uusi eduskunta.
Vaikka karenssi ei koskekaan nykyistä hallitusta, otetaan sen piiristä muutama uudistusta selventävä esimerkki.
Anne Berner ei saisi alkaa ajaa henkensä pitimiksi taksia, koska hän on liikenneministeri. Petteri Orpo ei voisi ottaa vastaan tehtäviä, joissa käsitellään rahaa, eikä työministeri Jari Lindström saisi hakea töitä lainkaan.