Vilpas esitti oman ilotulituksensa jo sunnuntaina – Taikuri Rannikko oli Kupittaan kuningas

0
Vilppaan Antonio Ballard pelasi vahvan ottelun Kupittaan palloiluhallissa.

Korisliigaa hallitseva Vilpas aloitti ilotulituksen vuorokautta ennen laissa määriteltyä aikaa, kun joukkue kaatoi kauden neljännessä ”Ykköstien Derbyssä” Ura Basketin pistein 78–104 Kupittaan palloiluhallissa.

Vakuuttavaa hyökkäyspeliä esittäneen Vilppaan primus motor oli jälleen kerran kapteeni Teemu Rannikko, joka jakeli ottelussa peräti 15 koriin johtanutta syöttöä – se on samalla Vilppaan uusi seuraennätys. Rannikon namupasseista lähes ähkyyn asti nautti etenkin Antonio Ballard, joka viimeisteli hyvällä prosentilla 25 pistettä.

Vilppaalla on nyt 20 ottelusta kasassa peräti 17 voittoa. Vilpas johtaa Korisliigaa kymmenen pisteen erolla ennen KTP:tä.

Vilpas aloitti ottelun hurjalla tulituksella. Mikko Koiviston kaksi peräkkäistä kolmosta, Rannikon neljän pisteen hyökkäys ja Ballardin korit veivät Vilppaan avausvitosen jälkeen 8–16-johtoon.

Eikä tahti tästä laantunut. Rannikko vapautti Jamie Skeenin niin 20 metrin päästä kuin normaalin pick and roll -kuvion jälkeen. Ura-kasvatti Riku Laine höyrysi itsensä toistuvasti vapaaheittoviivalle ja sai kotijoukkueen virhevaikeuksiin. Ura Basket kuitenkin pysyi kohtuullisen takamatkan päässä, kiitos Doug Wigginsin ja Avery Woodsonin villien kolmosten. Luotujen heittopaikkojen perusteella avausneljänneksen tulos 22–29 mairitteli kotijoukkuetta.

Ura Basketin vaikeudet jatkuivat toisella neljänneksellä, kun Mikael Sandberg otti kolmannen virheensä. Se tiesi sitä, että ensimmäistä otteluaan Uran paidassa pelannut sentteri Soma Edo pudotettiin suoraan syvään päähän räpiköimään. Loistavaa kautta pelaavan Aatu Kivimäen kolmen pisteen hyökkäys vei Vilppaan jo 13 pisteen johtoon (24–37).

Ura Basket ei kuitenkaan myynyt itseään näin halvalla. Eldar Skamo riisti toistuvasti palloja korin alta ja Ura Basket päätti puolinopeat hyökkäyksensä toistuvasti kolmen pisteen koriin. Ura Basketin kolmosprosentti oli parhaimmillaan peräti 75! Mutta sekään ei auttanut, kun kotijoukkueen virhevaikeudet syvenivät entisestään. Vilpas heitti avauspuolikkaalla peräti 15 vapaaheittoa, Ura Basket ei ainuttakaan! Se ei ollut ainoa, mutta taatusti paras selitys Vilppaan 47–59-taukojohtoon.

Kummallisen avauspuolikkaasta teki se, että Ura Basket heitti peräti 11 kolmen pisteen koria, mutta vain seitsemän kahden pisteen koria. Vilppaan vastaavat luvut olivat neljä ja 17.

Vilpas on tullut tällä kaudella pääsääntöisesti todella vahvasti tauolta, mutta ei nyt. Vilpas oli yli kolme minuuttia ilman koria ja mieletöntä kolmosralliaan jatkanut Ura Basket kiri siinä ajassa jo neljän pisteen päähän (55–59). Vilpas keräsi itsensä nopeasti ja ehkä kauden parasta otteluaan pelannut Rannikko löysi Ballardin toistuvasti vapaana korin alta. Ero kasvoi nopeasti 14 pisteeseen (58–72).

Lukuisiin pallonmenetyksiin sortunut Vilpas ei Rannikon huilatessa pystynyt pitämään eroa yli kymmenessä pisteessä. Ja kun Ura Basketin kaukoheitot eivät millään suostuneet osumaan rautoihin, pysyi ottelu jännittävänä. Päätösneljännekselle lähdettiin tilanteesta 68–75.

Vilpas antoi lopullisen tyrmäysiskun päätösneljänneksen alussa. Vilpas vei Rannikon johdolla ensimmäiset kolme minuuttia 10–0, ja ero kasvoi jo 17 pisteeseen (68–85). Kun ottelua oli jäljellä reilut neljä minuuttia, antoi Rannikko ottelun 15:nnen koriin johtaneen syöttönsä – samalla hän rikkoi Darren Duncanin nimissä olleen Vilppaan seuraennätyksen.

Vilpas vei lopulta päätösneljänneksen tylysti 10–29. Vilpas voitti kaikki neljä paikallisottelua. Seuraavan kerran Vilpas ja Ura Basket kohtaavat joko pudotuspeleissä tai ensi kauden runkosarjassa.

Rannikon (16 pistettä/15 syöttöä) ja Ballardin (25 pistettä/10 levypalloa) lisäksi Jamie Skeen heitti 17 ja Aatu Kivimäki 10 pistettä (viisi syöttöä). Myös Riku Laine ja Juho Nenonen pelasivat hyvän ottelun etenkin puolustuspäässä.

Ura Basketista 16 pisteeseen päätyivät Fiifi Aidoo, Avery Woodson ja Soma Edo.
Vilpas pelasi ottelussa edelleen yhden ulkomaalaispelaajan vajauksella. Poissa kokoonpanosta oli myös Henri Kantonen.

Vilppaan seuraava ottelu on ensi perjantaina BC Nokian vieraana. Seuraava kotiottelu on vasta 9. tammikuuta Kouvoja vastaan.

Lue lisää maanantain Salkkarista!