Alex Naumi nosti Kosken Maljan – nuorukaiselle ensimmäinen kotiturnauksen GP-voitto

0
Alex Naumi, 17, on ikäisekseen kokenut arvokisakävijä.

Alex Naumi ylsi ensimmäistä kertaa pöytätenniksen Kosken Malja -turnauksen miesten GP-luokan voittoon. Kosken Kaikua edustava 17-vuotias Naumi voitti kotiturnauksensa jännittävässä loppuottelussa Mika Räsäsen täyden seitsemän erän taistelun jälkeen 11-8, 10-12, 11-4, 13-11, 4-11, 10-12, 11-8.

Ensimmäisen erän selkeähkösti voittanut Naumi hallitsi myös toista erää. Hän johti suurimmillaan 7-2, ja tarjolla oli myös lukuisia eräpalloja. Räsänen pystyi kuitenkin tasoittamaan 10-10:een onnekkaalla pisteellä ja ratkaisemaan erävoiton terävällä hyökkäyksellä.

Kolmannessa erässä Naumi teki peräti kahdeksan pistettä putkeen muuttamalla lukemat 1-3:sta 9-3:een. Myös neljäs erä kulki koskelaiskomennossa 8-5-tilanteeseen asti. Räsänen kiri kuitenkin eron kiinni (9-9) Naumin parin virheen avulla. Räsänen selvitti vastustajan ensimmäisen eräpallon muttei onnistunut vastaavasti ratkaisemaan omastaan. Kun Räsäsen lyönti kilpistyi verkkoon, oli Naumi enää yhden erävoiton päässä turnausvoitosta.

Viides erä oli kuitenkin ”läpihuutojuttu” Räsäselle, loppulukemat 11-4. Kuudennessa erässä Räsänen teki Naumin johtaessa 5-3 helpossa paikassa virheen, ja Naumilla oli matkaa Kosken Maljan herruuteen viisi pistettä. Hän johti vielä 8-5, kunnes ero kaventui yhteen pisteeseen.

Naumin ottaman aikalisän jälkeen tilanne tasoittui 8-8:aan, ja Räsäsen viiden pisteen putki vei hänet kahteen eräpallomahdollisuuteen. Niistä jälkimmäinen päätyi verkkokosketuksen kautta pitkäksi, ja jälleen mentiin jatkopalloille. Naumin verkkolyönnin myötä ratkaisu siirtyi seitsemänteen erään.

Marginaalit olivat loppuun asti äärimmäisen pienet. Päätöserää edettiin lähes piste pisteeltä 4-4:ään, kunnes Räsänen hankki hyvillä suorituksillaan kolmen pisteen etumatkan ja oli vuorostaan neljän pisteen päässä mestaruudesta.

Näin helpolla peli ei suinkaan ollut selvä: Naumi nousi ensin tasoihin ja vielä ohikin: 8-7. Eikä pisteputki päättynyt vielä siihenkään, vaan 17-vuotiaalla pelaajalla oli kolme mestaruuspalloa. Niistä toinen toi tuloksen.

Naumi kuittasi turnausvoitostaan 400 euron ykköspalkinnon. Miesten GP-luokan kolmannen sijan jakoivat Miikka O’Connor ja Toni Soine.

Lue lisää sunnuntain lehdestä